Most akkor ez hogy van?
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy most (2016-ban) hány éves kortól vezethet az ember mopedautót, illetve hány éves kortól lehet KRESZ-vizsgát tenni? mert az interneten vagy régi cikket találtam erről vagy pedig nekem nem kézzel foghatót.
A válaszokat előre is köszönöm
Nem kézzel kell fogni, hanem értelmezni kell.
Magyarul írták, értelmesen.
Ha nem megy, akkor eredj vissza kapálni. Ahhoz nem szükséges Kresz vizsga.
Nem tudom, hogy miért mondanak ilyen hülyeségeket az oktatók, de lehet vezetni mopedautót AM kategóriás jogsival, nem véletlenül van ez leírva sok mopedautó hirdetés alá, és bemásolnék egy szöveget is: Könnyű négykerekű motorkerékpárok, amelyek terheletlen tömege kevesebb 350 kg-nál (L6e kategória), a 45 km/h-t meg nem haladó legnagyobb tervezési sebességű elektromos járművek esetében az akkumulátorok tömegét nem számítva, és amelyek
- hengerűrtartalma nem nagyobb 50 cm3≥-nél a külső gyújtású motorok esetében;
-(ide tartozik a legtöbb dízeles mopedautó) legnagyobb hasznos teljesítménye nem több 4 kW-nál egyéb belsőégésű motorok esetében, vagy folyamatosan leadott legnagyobb névleges teljesítménye nem több 4 kW-nál elektromos motorok esetében.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!