Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Renault vagy a Ford dízelek...

A Renault vagy a Ford dízelek jobbak?

Figyelt kérdés

Úgy is kérdezhetném, hogy Ford Mondeo MK3 vagy Renault Laguna II, mindkettőtől 2006 körüli évjárat és dízel.

Főleg az 5 ajtós karosszéria, illetve a megfizethető ár miatt tetszik ez a két modell.Nem utolsó sorban, az alkatrészárak miatt is.

A Ford Mondeo 2 literes TDCI motorjairól eddig sok jót nem hallottam.Állítólag nagyon kényesek, hamar megadják magukat az üzemanyag adagoló alkatrészek, illetve a turbó.

A Renaultnak is van egyfajta "hírneve", főleg a gyenge elektronika miatt.

Viszont mellette azaz érvem, hogy van egy benzines Mégane a családban, 14 éves és nagyon bevált.

Volt 1-2 problémája, de azonkívül semmi,sem mélyen a zsebbe nyúlós kiadás, masszívan falja a kilométereket, miden nap használva van.

2016. jan. 30. 20:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem 2005-ös Laguna II van, 1.9 dCi. Nem sok probléma volt vele eddig, de az tényleg az elektronikához köthető. Egyszer az egyik hőmérséklet-jeladó romlott el, másik alkamommal az egyik henger befecskendezőjével volt gond. De egyiktől sem állt meg az autó, csak egyenetlen lett a motor járása. A javításuk meg nem került sokba.

A Laguna kényelmes 5 embernek is, nagy csomagtartója van. Jó a futóműve, szépen fut és a motor is halkan, egyenletesen jár. Normál vezetési stílusban a 120 LE-es Diesel-motor teljesen elegendő.

2016. jan. 30. 20:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Mondeóból az 1997ccm dízel a jó választás(PSA motor). Ford futóművei mindig is jók voltak.
2016. jan. 30. 21:18
 3/4 anonim ***** válasza:
Hülyeség amit a Fordokról hallottál, néhány selejtes darab kivételével (ami mindenhol van) 300 ezret alsó hangon elmennek, ez felett pedig ki mennyire kíméli az autóját. A PSA-Ford motoros verziók (pl. MK4-es Mondi) még jobbak, de egy használt dízel vásárlása esetén remélem számításba veszed, hogy a km óra állása nem szentírás. Az említett PSA-Ford dízelek kerültek a Peugeot-Citroen kocsikba, de még néhány Volvoba és Jaguarba is. A kettő közül szerintem egyértelműen a Ford a jobb döntés. Pöpec futómű, pontos váltó, azért ezt a Renaultról nem nagyon lehet elmondani.
2016. jan. 30. 23:13
 4/4 omadjoe ***** válasza:
Nekem150 pacis 2,2 dCi motoros Renaultom van. 150100 km-rel. Egy katasztrofa az auto. Barhol kepes a motorja megallni. Olajat tomitesekmenten ereszti. Pedig parszor mar ki lett cserelve. elektonika sokszor -plane hidegben- tonkremegy. Nagyon megbizhatatlan egy motor. Tobbet volt treleren, mint sajat erobol az uton.
2016. jan. 31. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!