Hogyan zajlik a gyorshajtásos procedúra?
Ha nézzük a jogi oldalát, nem szükségszerűen kell családtag ellen vallanod. Tehát teszemazt, 'anyukád' motorozott 268 km/h-val a motorodon, nem te. Viszont, mivel a felelősség jogilag azé, akié a járgány, pontosabban az üzembentartóé, a csekket ő kapja. Feltételezem, hogy pontot nem feltétlenül kap hozzá postán - bár nem lepne meg, ha ebben is abszurdisztán volnánk - hiszen az, hogy nem kell tanúskodni 'anyud' ellen, azt kéne jelentse, hogy családon belül lebirkózzátok, kinek kell fizetni a bírságot, ha nem a tulajnak. Magyarán normál esetben ez csak egy gyorsanmenési adó, tehát csak a bevételért van, az elkövető kiléte vélhetően teljesen mellékes.
A többit, vagy azt + hogy a fentiek hülyeség, majd mások leírják :)
Dehogy veszik el a jogsid... Akkor veszik el, ha ez már kb a hatodik gyorshajtásod 2 éven belül, és összegyült a pontod.
Engem 30-as (indokolatlan) táblánál fotóztak le 131 km/h-val. Fotó is megvan még valahol.
Ez kb 4 hónapja történt.
Blokkoló nem volt felkapcsolva, így belefutottam.
A lehető legmagasabb pénzbirságot kaptam, 300.000 forintot, és 5 büntetőpontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!