Milyen autót vegyek 300. 000ft-ért?
210-ért vettem a 93-as Swiftemet. Kívülről nem egy szépség az aszfalt szürke színével meg a tetején lévő lakkhibákkal, de nem rohad sehol (meglepő módon) , a beltere is egész kultúrált és a műszakija is friss volt. Ami hibája volt az a karcos szélvédő (ez csak este volt zavaró amikor jöttek szembe) , a rossz kormánykapcsoló (csak a reflektort nem lehetett működtetni minden mást lehetett kapcsolni rajta), a váltó rudazat, a 4 kopottas gumi, meg valahol engedte a hűtővizet.
Azóta ezek orvosolva lettek, anyagilag se volt ez vészes, a gumikkal meg szerencsém volt, mert haveromnak is volt swiftje és arról megmaradtak neki a téli gumijai, aztán baráti áron odaadta.
Most megy majd megint szerelőhöz mert lassan csere érett lesz a fék, még ugyan bírja, de ezt biztosan nem kéne addig használni amíg teljesen el nem kopik. A másik gondom meg az most hétvégén jött elő, mégpedig, hogy kb. 100-as tempóról kezdtem lassítani és felvillant a check engine lámpa, aztán azzal a lendülettel ahogy felvillant el is aludt.
Elég igénytelen autó a szó jó és rossz értelemben egyaránt, de én szeretem. Eddig nem hagyott cserben, anyagilga se vágott a földhöz az üzemeltetése öregsége és olcsósága ellenére se.
1.3-as 8 szelepes motor a 23 év ellenére elég életvidáman üzemel.
300 ért az enyémnél fiatalabbat, jobb állapotút és felszereltebbet fogsz találni.
Jön a nyár, ennyiből tényleg inkább robogót vegyél.
Mai áron félmillából is, csak barkácsolni való autókat kapni.
Tényleg igénytelen az említett esztergomi fapados, de azért nem árt egy megbízható szerelő telefonszámát elmenteni.
Egyik: az ördög sosem alszik,
másik: nem árt időnként ezt-azt átnézetni.
/az öredek, nem véletlenül találták ki a TMK fogalmát/ ;)
Én három francot nyomtam, két országból jöttek. Kettő ma is fut, ismerősnél.
Kettő japán volt - nem Swift, ebből egyik kimúlt, meg egy "kis" - a maga korában közepes volt - Fordot.
De mind egyedi vétel volt, és szép lassan bontóból összeraktam őket egész autóvá.
Egy Corsa volt amit kár volt kihagyni, a behalt japán helyet valószínű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!