20 éves autómnak rohad a küszöbje, hogyan tudom házilag megcsinálni? Csiszolás, gittelés?
#1 - jól mondja, nem tudod megcsinálni házilag, hacsak nem vagy karosszéria lakatos.
Azt az elemet bizony ki kell vágni, újat behegeszteni, glettelés, alapozás festés.
És a küszöb rohadt át vagy a sárvédő?
Megpróbálhatod csiszolgatni, de ha már átlyukadásig jutott ott csere és/vagy hegesztés lesz szükséges.
Egyébként rozsdásodás az hivatalosan, rohadni a szerves dolgok szoktak, még ha azt is szoktuk rá mondani.
Vidd a karosszériáshoz, utána meg a fényezőhöz, legyen felrakva és lekezelve mindenhol (belül is) szakszerűen.
Utána meg ha lepattan a festés, akkor kezeld le azt a foltot, a kerék által felvert koszt meg célszerű alaposan letakarítani mosáskor: megáll ott ez a sáros valami, magában tartja a vizet, az meg jól gyorsítja a rozsdásodást.
vágd körbe a kirohadt részt, a merőleges párhuzamos irányokkal ne is törődj, az az amatőröknek van! a kiváló mösterember ismérve a szemmérték, ebben a szellemiségben egy tábla lemezből vágj ki egy olyan alakzatot amivel kitöltheted a korábban kialakított lyukat, ha megvan a folt akkor valamilyen módon rögzítsd a küszöbhöz (esetleg vakszegeccsel, de ha igényes vagy hegesztheted is) ha ez megvan már csak nagy mennyiségű gittet kell kenni a beavatkozás helyére hogy eltüntesse az egyenetlenségeket, és le tudjon potyogni 1-2 éven belül.
Ezután ízlésed szerint lefestheted a küszöböt, ajánlom az olcsóbbik festék sprayeket, szín mindegy, ami neked tetszik az mehet rá, én a pirosat szoktam használni mert az nagyon szép szín. Maszkolni nem kell mert minek?
Jó munkát kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!