Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 20 éves autómnak rohad a...

20 éves autómnak rohad a küszöbje, hogyan tudom házilag megcsinálni? Csiszolás, gittelés?

Figyelt kérdés
Rozsdás és a kerék mögött rögtön ahol a küszöb kezdődik megkoccintottam és be is lukadt annyira szét van rohadva.Tehát nem csak sima rozsdásodás, ez inkább rohadás.Vegyek új küszöböt és karosszéria mesterrel pontoztassam fel vagy házilag is megoldható?Nem értek hozzá de valamikor el kell kezdeni.Csiszoljam vissza tiszta fém felületig? Aztán mit csináljak.Ne használjatok autónyelves mondatokat mert attól falra mászom,nem fogom érteni,ilyet hogy maszkolás meg alapozás, hanem szó szerint írjátok le mire gondoltok.Köszönöm aki segíteni próbál, ha kötekedni akarsz kérlek kattints el innen.
2016. jan. 24. 11:59
 1/5 anonim ***** válasza:
65%
Házilag nem fogod tudni megcsinálni. Csak összetaknyolnád.
2016. jan. 24. 12:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Valami olyat is írnál ami hasznos esetleg? Nekem ne félválaszt írogassatok.
2016. jan. 24. 12:06
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

#1 - jól mondja, nem tudod megcsinálni házilag, hacsak nem vagy karosszéria lakatos.

Azt az elemet bizony ki kell vágni, újat behegeszteni, glettelés, alapozás festés.

2016. jan. 24. 12:14
 4/5 anonim ***** válasza:

És a küszöb rohadt át vagy a sárvédő?

Megpróbálhatod csiszolgatni, de ha már átlyukadásig jutott ott csere és/vagy hegesztés lesz szükséges.

Egyébként rozsdásodás az hivatalosan, rohadni a szerves dolgok szoktak, még ha azt is szoktuk rá mondani.

Vidd a karosszériáshoz, utána meg a fényezőhöz, legyen felrakva és lekezelve mindenhol (belül is) szakszerűen.

Utána meg ha lepattan a festés, akkor kezeld le azt a foltot, a kerék által felvert koszt meg célszerű alaposan letakarítani mosáskor: megáll ott ez a sáros valami, magában tartja a vizet, az meg jól gyorsítja a rozsdásodást.

2016. jan. 24. 13:53
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

vágd körbe a kirohadt részt, a merőleges párhuzamos irányokkal ne is törődj, az az amatőröknek van! a kiváló mösterember ismérve a szemmérték, ebben a szellemiségben egy tábla lemezből vágj ki egy olyan alakzatot amivel kitöltheted a korábban kialakított lyukat, ha megvan a folt akkor valamilyen módon rögzítsd a küszöbhöz (esetleg vakszegeccsel, de ha igényes vagy hegesztheted is) ha ez megvan már csak nagy mennyiségű gittet kell kenni a beavatkozás helyére hogy eltüntesse az egyenetlenségeket, és le tudjon potyogni 1-2 éven belül.

Ezután ízlésed szerint lefestheted a küszöböt, ajánlom az olcsóbbik festék sprayeket, szín mindegy, ami neked tetszik az mehet rá, én a pirosat szoktam használni mert az nagyon szép szín. Maszkolni nem kell mert minek?

Jó munkát kívánok!

2016. jan. 24. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!