Suzuki swift 1,6 16V seedan-ba jó a 15W40-es shell Helix HX 5 motorolaj?
1999-es évjáratú az autó. Ez az olaj lenne: [link]
Ha nem jó akkor melyik ami pont bele való?
Semmiképp.
Legrosszabb esetben 10w40 castrol. Lehet fokozni attól függően hogy hogy állsz anyagilag. Pl 5w40, abból is eneos sustina.
10w-nél magasabbat még egy Uazba sem raknék.
Elmegy ezzel is, de vannak ennél sokkal jobbak, szerintem olcsóbban. Hidegen valóban nagyon sűrű, de egyébként -20 fokig szivattyúzható.
Nézd meg ezt, én most ilyen márkájú olajat használok de nem ugyanezt.
5W40 vagy ha nem eszi az olajat nem folyik sehol akkor 5W30.
Ebből 6000 körül van egy kannával rádobsz egy 1000-rest és már tudsz venni 5W-30/40-et.
most, hogy kikacagtuk magunkat, beszéljünk komolyan..
Az általad bemutatott olaj télen, -(most épp -10 van nálam)-
nem a legjobb..nem csak azért mert baromi sűrű, hanem mert ásványi. Ráadásul a minőségi fokozata rég elavult..
A bemutatott olaj SAE 15W40, API SJ..az SJ-t már nem gyártják..
Amit bátran használhatsz az ENEOS SAE 5W40, API SN. ez fullszintetikus, híg, a hidegben is kiválóan indul az autó.
Nekem 2000-es évjáratú sedanom van, ENEOS 0W20-at használok..igaz SM minőségben, mert ez a leghígabb.
Jelenleg a gyár is 0W20-at javasol az új szwiftjeihez.
gondolom az árát az árkeresőben meg tudod nézni..
illetve az árukeresőben a fullszintetikus olajok közt az Eneos 5w40-et is..vagy a 0w20-at is..
API SM-től régebbi szabványt ne vegyél, ha nem muszáj...
A suzuki gyár(is) jelenleg 0W20-as eneos olajat használ, az összes autót ezzel tölti fel..
de a toyota, és a honda is átvette a japán nemzeti szabványt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!