Melyik a legideálisabb?
Opel Zafira 2.0 TDI
WV Sharan 1.9 TDI 110 vagy 90 lóerős
Toyota Avensis Verso 2.0 D-4D
Renault Espace 2.2 DT
Seat Alhambra 1.9 TDI 90 vagy 110 lóerős
Ezek a családi egyterűek közül melyik a legjobb az alábbi szempontok alapján?
-fogyasztás
-fenttartási költségek, javítási költségek
-megbízhatóság
Főleg hagyományos adagolós dízelben gondolkodok.
Sharanról és az Alhambráról pozitív visszajelzéseket hallottam ismerősöktől.
Toyota..Japán.. Jó lehet..
Francia autót nem vennék!
Zafiráról nincs adat :)
A felsoroltkból vagy 1.9 TDI 110 paci vagy pedig Avensis D-4D.
Ha ezt is szűkíteni kellene, akkor talán inkább Toyota. Az utcánkban 2 db kék egyforma Sharan van, az Alhambra pedig ugyan ez más jellel, tehát beállsz egy lámpához és mindenhol ilyeneket látsz.
A VAG előnye hogy több bontott alkatrészhez juthatsz (és SZERINTEM olcsóbban is), de Avensisből legalább nem lesz millió az utcádban. Neked kell eldönteni hogy melyiket választod.
Mondjuk én Avensisből is a sima kombit választanám, nem szeretem az ilyen magas családi kocsikat.
Szia!
Ezek nem azonos méretűek...
A Zafira a legkisebb. Ebből következően talán a legdinamikusabb is motorilag (bár Le-t nem írtál). 5 személynek megfelel.
A többinél már 7 személy is kényelmesen szállítható, bár sok csomagtér nem lesz. 90Le ekkora kocsihoz édes kevés. Mindenképp 110. A VW és a Seat az ugyanaz, max. felszereltségi különbségek vannak.
Espace-t nem nagyon vennék.
Az Avensis Verso elég régi darab, így az alkatrész, és szervíz lehetőségekről azért utánakérdeznék.
Fogyasztásban talán a Zafira a legjobb (erősebb ugyan a motor, de a legkisebb az autó).
Fenntartás: Talán szintén az Opel (VW csoport szervíze általában drágább, a francia és a japán kocsiknál sokszor az egész blokkot cserélik, nem csak az adott alkatrészt)
Megbízhatóság: Talán az Avensis.
(Rokonnak volt 1. generációs Zafirája, állandóan szerízben volt)
Amúgy minden típusfüggő, és sokat számít a saját tapasztalat is.
Amúgy hasonló a Ford Galaxy is. Szervízelés nem vészes (persze, ha valami fő elem megy tönkre az drága, de ez mindegyikre igaz), elég jól összerakták. Megbízható. A fogyasztás se horror.
Nyelvtanilag a legideálisabb nem létezik. Az ideális már önmagában felsőfok, azt már fokozni nem lehet.
Amúgy meg tudni kellene, mire akarod használni a verdát, Mennyit mész vele, jellemzően hány személyre számolsz, mennyit tudsz a megvételre és mennyit a fenntartására áldozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!