Mi ez a furcsa hang opel f astránál?
üdv
az lenne a kérdésem hogy ma be indításkor egy furcsa hangra lettem figyelmes. van egy Opel f astram 1.4 se 82 le (1994) és hosszú ideje a garázsban áll,és egy rövidke időre be indítottam és ezt a csörömpöl hangot hallom mi csinálhatja ezt ? a kép nem a legjobb de remélem a hangot jól hallani.2 szer is szed lett szedve a motor, egyszer ékszíj szakadás véget egyszer meg hengerfej átégés miatt. az utóbbi 1 éve volt.
link: [link]
Szia!
Nekem is egy ilyenem volt, csak '85-ös, de ez most mindegy.
Abbahagyja a csörömpölést? Én első körben arra gondolnék, hogy ha sokat állt, és nagyon hidegben volt, akkor esetleg a hidrotőkék nem kaptak olajat, vagy karcsú az olajnyomás nekik, és ezért azok vagy a szelepek "csattognak".
Nálam is volt ilyen nagy hidegben, de csak pár másodpercig, amíg az olajnyomás helyre nem billent.
Hengerfejezéskor kapott új hidrotőkéket?
Castrol, szintetikus, nem olcsó, de jó. Elviekben a 10 w 40 sűrűségű olaj való hozzá, sűrűbb akkor sem, ha már eszegeti az olajat. Az 5 w 40 szerintem már ennek túl híg.
A gyári GM olaj félszintetikus, nekem most az van benne, de legközelebb biztos, hogy castrolt teszek bele. Magnetic-et
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!