Miért van olyan furcsa hangjuk az autóknak amikor tolatnak?
Figyelt kérdés
Difi mű nem lehet, mert az elsőkerekesek is adnak ki ilyen hangot. És miért nincs ez a furcs sivító hang, amikor előre mennek?2015. aug. 10. 01:28
1/7 anonim válasza:
A rükverc fogaskerekei a váltóban nem ferdefogazásuak, hanem sima egyenes fogak. Annak van hangosabb, dúrvább hangja.
2/7 anonim válasza:
Az első válaszoló, tökéletes választ adott. Így van ahogyan mondja, írja.
3/7 anonim válasza:
Bár eddig nem figyeltem, de automata váltós kocsiba is ilyen fura hangot adnak?
4/7 anonim válasza:
nekem automata is van, de az nem ad ilyen hangot...csak a hagyományos váltós...
a pofám leszakad, valamelyik nap egy Bentley tolatott, és sivított..pedig az automata volt..már nem is kell az a hulladék...
5/7 cselez válasza:
Az első válaszadó valószínűleg szakember, mert pontosan így van! A hátramenet kapcsolásakor a váltóban egy fogaskerék-pár közé betolódik egy harmadik, így tud megváltozni a forgásirány. Ahhoz hogy oldalról csatlakozni tudjon a másik kettőhöz nem lehet ferde fogazást készíteni, pedig az halkabb lenne, emiatt egyenes fogazású.
6/7 anonim válasza:
Kérdező: a választ már megírták, csak egy megjegyzés: attól hogy egy autó elsőkerékhajtású, még van differenciálműve, egy egységet képez a váltóval.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) 6# huuh, ezt nem is tudtam, köszönom :)
2015. aug. 11. 03:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!