Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Befagy e a hütő esetleg a...

Befagy e a hütő esetleg a motorblok ha gyenge a fagyálló, vagy csak megdermed, kocsonyásodik?

Figyelt kérdés

Még a nyáron felfort a hütöfolyadék mikor km.reket araszoltunk 35 fok melegben.

Csapvízzel töltöttem fel a teljesen kiürült kiegyenlitő tartályt.

Mivel meleg nyár volt sehol se kaptam fagyállót és késöbb elfelejtkeztem az egészről egész mostanáig,hogy éjszakánként

minúsz 15 fokok is vannak.

Sajnos az autó messze vidéken parkol egy fedél alatt,mert télen kímélem a sós felcsapódásoktól és tavaszig ott is marad.

Amúgy maceráns fagyállót cserélni rajta mert nincs rajta leeresztő csap.

Kérdésem érdemes e most levonatozní,vagy kibirja károsodás nélkül a fagyokat ?

#megfagyás #Fagyálló dermedése #vagy kocsonyásodik a fagyálló
2016. jan. 20. 02:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Erre szerintem senki nem tud válaszol.

Tudni kellene, hogy mennyi volt a csapvizes feltöltés előtt a "hőfoka".

De szerintem mostmár mindegy is. Ha eddig nem fagyott szét, akkor megúsztad, ha igen, akkor így jártál.

Egyébként bocsi az utolsó mondatért, nem akartam bunkónak tűnni, de ha eddig nem néztél rá és nem jó, akkor már csak az ima segít.

2016. jan. 20. 03:40
 2/7 anonim ***** válasza:
Az én autómon sincs leeresztő csap. Ilyenkor a hűtő alsó csövét kell levenni és kifolyik a víz. Én ránéznék arra az autóra a biztonság kedvéért, mert elég hidegek vannak. Bennefelejtettem egy doboz almalevet pár napra, garázsban áll mégis megfagyott az almalé az ülés alatt.
2016. jan. 20. 06:16
 3/7 anonim ***** válasza:
De ha csak a kiegyenlítőböl fogyott ki a víz és azt öntötted fel akkor semmi baja nem lesz, feltéve hogy volt elég fagyálló benne.
2016. jan. 20. 06:19
 4/7 anonim ***** válasza:

3-asnál a pont!

Egyébként semmi baja nem lesz a blokknak, mert a fagyállóval kevert víz csak kocsonyásodik, de nem repeszt.

Ha tényleg csak a kiürült tágulásit töltötted fel, akkor nyugodtan dől hátra, és kérj egy kávét.

Ennyi víz nem oszt, nem szoroz.

2016. jan. 20. 07:09
 5/7 TheCruve ***** válasza:
amúgymeg begurulsz a benzinkútra és megmérik hány fokos a hűtőfolyadékod...
2016. jan. 20. 07:55
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha van a rendszerben fagyálló, de a fagypontja viszonylag magas, akkor sem úgy fagy meg mint a víz, hanem kásásodik, tehát jó eséllyel nem nyom szét semmit a fagy. Ha kevésbé vagy szerencsés akkor a hűtő fagy szét előbb, ami mégiscsak jobb mintha a motorblokkot nyomná szét.
2016. jan. 20. 09:17
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Csak a kiegyenlítő tartályba kellett vizet töltenem,ami az egy ötöde csak a rendszernek.

A fagyálló nem kiömlött csak kiforrt belöle a víz, igy a besürösödött glicerint higítottam csak vissza - reménykedem benne legalábbis....

2016. jan. 20. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!