R14 165/70 vagy 175/65 gumik közül kéne valamelyik méret. Tavasszal új nyári gumi kell. Eddig Maloya volt rajta. Vizes úton és szárazon is csúszott már meg párszor. A Bükk felé lakom. Nem azok a 180°-os kanyarok a jellemzőek, hanem a sok kisebb kanyar, dimbes-dombos helyen lakom. Fogyasztás meg idő tekintetében sem mindegy nekem, hogy a gyenge minőségű gumi megcsúszik 70 km/h-val egy kanyarban, vagy egy jó minőségűvel gumival nyugodtan bemehetek ugyanoda akár 100 km/h-val is. Haverom autóján Barum Brilliant 2 gumik vannak, és az se sokkal jobb mint az enyém, csúszott már meg olyan helyen ahol az én gumim talán nem csúszott volna meg. Na szóval a lényeg. Nem tudom milyen a normális gumi. Fogalmam sincs hogy mivel tud többet egy 20-30 ezres gumi, mint a 10-12 ezer forintos társai. Én olyan 20 ezerre gondoltam darabonként, de ha van 30 ezerért tényleg sokkal jobb, akkor azt is hajlandó vagyok megvenni esetleg.
2016. jan. 19. 09:09
1/9 anonim válasza:
Ne spóroljál már a gumin, főleg hogy ilyen kis méretben kell, ahol nem 300.000-be kerül egy normális gumiszett.
2016. jan. 19. 09:25
2/9 anonim válasza:
Ez két közeli méret, nincs köztük óriási különbség. Talán inkább az utóbbit venném, az is még bőven ballonos.
Nekem Michelin, Goodyear, Continental gumijaim voltak eddig. Ezekre soha nem volt panaszom még. Nem igazán csúszkáltak. De nincs igazán összehasonlítási alapom azokkal, amiket írtál.
30-ért már 17"-osat kapsz ezekből. 14"-ban nem kerülhez az annyiba. 20 alatt már van.
Ne eco gumit vegyél ha kanyarokban tempósan akarsz menni (ecocontact, ecomax és társai).
Jó ár érték arányú és jól lehet haladni vele: vredestein sportrac5
2016. jan. 19. 09:33
5/9 anonim válasza:
Próbálkozz fél collal szélesebb és egy collal nagyobb felnivel, természetesen váltóméretű gumival. Érezni fogod a különbséget. Ezek a /65 meg /70-es virslik ilyenek, könnyen deformálódnak, bármilyen márkájút veszel is, nem a gumi anyagával van a "baj". Csakhogy akkor meg azzal lesz bajod hogy kényelmetlenül pattog, üt a futómű. Nagy dilemma ám ez, és az autógyártóknak is kemény kompromisszumot kell kötniük.
2016. jan. 19. 09:43
6/9 A kérdező kommentje:
4.: Ott a pont, főleg az lenne a lényeg :)
5.: Felnit nem akarok venni. Azt se szeretném ha az autó szétrázódna, futóműveshez se szeretnék állandóan járkálni. Főleg hogy felénk nincsenek túl jó utak. Csak ez a két méret jöhet szóba.
2016. jan. 19. 09:47
7/9 anonim válasza:
Dunlop,pirelli,goodyear,nokian,bridgeston,continental.Ezek közül válaszz.
2016. jan. 19. 14:33
8/9 A kérdező kommentje:
Szóval nincsenek olyan nagy különbségek igaz? Csak vegyek valamit amit egy jó márka készített el.
2016. jan. 19. 14:45
9/9 anonim válasza:
Nekem nem volt bajom eddig a Barummal, nálam bizonyított.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!