Tévesen tankoltam, valaki esetleg tudna pár választ adni a lent említettekre?
Ma reggel , nem tudom minek köszönhetően , vélhetőleg a fáradtságnak diesel autómba EVO benzint tankoltam 3-4litert .
Észrevettem és megkérdeztem a kutast , hogy ilyenkor mi a teendő , ő azt válaszolta , hogy ennyitől nem lesz baj.
Ezért sajnos beindítottam a motort és elindultam utamra , 65-70km-t mentem , nem történt semmi , nem rángatott a motor nem ment gyengébben a kocsi , semmi változás . De a műszerfalon kiírja , hogy 500km vagy 227napon belül szervízeltetni kell.
Nem merem indítani a kocsit , valaki elmondaná mire lehet számítani , lesz -e nagyobb problémája , mi a teendő ilyenkor , milyen anyagi vonzata lehet ?
Előre is köszönöm !
Ui.: Nem vagyok ostoba , ez csupán figyelmetlenség volt , nagyon röstellem ezért kérem az ilyen "hogy lehet valaki ennyire hülye " stb. válaszokat hagyjuk el , mert tisztában vagyok vele , hogy hibáztam !
Köszönöm szépen a válaszokat !
Koplárovics Béci , 228ezer km van benne .
Ennyire véletlen egybeesés szerintem nem létezik .
De létezik ilyen véletlen...
Ilyenkor tele kell tankolni gázolajjal, és mintha mi sem történt volna, boldogan autózni. Nagyobb erőgépek üzemanyagábea is tesznek vagy petróleumot, vagy benzint, a hidegtől függően.
Azt javaslom, menj el a kedvenc szervizedbe(teletankkal), és ne mond el a téves tankolás történetet..hanem kérd meg, tegyék kompjúterre(amúgyis arra teszik a szervíz miatt) nos akkor kiderül, mit is ír ki...
indítsd be nyugodtan.
én is tankoltam már három lier benzint a dízel kiámba, semmi nem történt..
nem vagy ostoba, mindenkivel előfordul(csak nem tudunk róla)
Köszönöm válaszod !
Így lesz !
legalább nem fagy be a diesel, pöccre fog indulni!
Viszont sajnos a pd elemek nem fogják meghálálni mert nem lesz akkora kenése!
Érdemes lenne 2t jetski olajat ráönteni pár decit!.
Ne aggódj túl sokat, csak a lehető legjobban fel kell higítani: gázolajat rá, esetleg valamit azok közül amit a többiek mondanak.
Igaz nem PD, hanem sima 1.8TDDI Focus volt, de párezer km piros fűtőolaj + tankonként (40 liter környéke) 2-3 liter benzin (dermedésgátlásra) sem vágta tönkre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!