Tévesen tankoltam, valaki esetleg tudna pár választ adni a lent említettekre?
Ma reggel , nem tudom minek köszönhetően , vélhetőleg a fáradtságnak diesel autómba EVO benzint tankoltam 3-4litert .
Észrevettem és megkérdeztem a kutast , hogy ilyenkor mi a teendő , ő azt válaszolta , hogy ennyitől nem lesz baj.
Ezért sajnos beindítottam a motort és elindultam utamra , 65-70km-t mentem , nem történt semmi , nem rángatott a motor nem ment gyengébben a kocsi , semmi változás . De a műszerfalon kiírja , hogy 500km vagy 227napon belül szervízeltetni kell.
Nem merem indítani a kocsit , valaki elmondaná mire lehet számítani , lesz -e nagyobb problémája , mi a teendő ilyenkor , milyen anyagi vonzata lehet ?
Előre is köszönöm !
Ui.: Nem vagyok ostoba , ez csupán figyelmetlenség volt , nagyon röstellem ezért kérem az ilyen "hogy lehet valaki ennyire hülye " stb. válaszokat hagyjuk el , mert tisztában vagyok vele , hogy hibáztam !
Én egyszer benzin helyett megfogtam a dízel pisztolyt, és a nyílásba tettem, de szerencsére kapcsoltam.(előtte dízelt használtam)
Szóval bárkivel előfordul.(kivéve persze itt, itt túl sok az egy főre jutó profi-autószakértő)
Nem tudom mi a teendő, de szerintem nem lett volna szabad beindítani.
Ha utána teletankoltad, nem lesz semmi baja(egyszer a Feleségem televágta benzinnel a dieselünket, és hazajött vele 60 km-t! Itthon derült ki a dolog. Azonnal leengedtem, majd hoztam bele gázolajat, és semmi baja nem lett.
Ha Common Rail(dci, hdi, tdci) a kocsid, akkor még egy kis spurit, vagy 2T olajat tennék ehz a tankhoz. A benzin ugyanis szárít, ami elvileg nem tesz jót a diesel alkatrészeinek, hisz azokat a gázolaj keni.
2000 PD TDI , nem tankoltam rá csak 15liter gázolajat .
Akkor egy üzemanyag lefejtés és újratöltés esetén még annyira nagy probléma nem keletkezik ? Vagy ki tudja ? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!