Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tévesen tankoltam, valaki...

Tévesen tankoltam, valaki esetleg tudna pár választ adni a lent említettekre?

Figyelt kérdés

Ma reggel , nem tudom minek köszönhetően , vélhetőleg a fáradtságnak diesel autómba EVO benzint tankoltam 3-4litert .

Észrevettem és megkérdeztem a kutast , hogy ilyenkor mi a teendő , ő azt válaszolta , hogy ennyitől nem lesz baj.

Ezért sajnos beindítottam a motort és elindultam utamra , 65-70km-t mentem , nem történt semmi , nem rángatott a motor nem ment gyengébben a kocsi , semmi változás . De a műszerfalon kiírja , hogy 500km vagy 227napon belül szervízeltetni kell.

Nem merem indítani a kocsit , valaki elmondaná mire lehet számítani , lesz -e nagyobb problémája , mi a teendő ilyenkor , milyen anyagi vonzata lehet ?

Előre is köszönöm !

Ui.: Nem vagyok ostoba , ez csupán figyelmetlenség volt , nagyon röstellem ezért kérem az ilyen "hogy lehet valaki ennyire hülye " stb. válaszokat hagyjuk el , mert tisztában vagyok vele , hogy hibáztam !

#tankolás #diesel helyett benzin
2016. jan. 18. 09:47
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
79%
en nem vagyok szerelo, de ahogy hallottam, 1-2 liter nem okoz gondot, de szerintem jobb, ha leengedteted es ujratankolsz inkabb, ami olcsobb, mint egy esetleges karosodast szervizeltetni.
2016. jan. 18. 09:54
 2/21 anonim ***** válasza:
81%

Én egyszer benzin helyett megfogtam a dízel pisztolyt, és a nyílásba tettem, de szerencsére kapcsoltam.(előtte dízelt használtam)

Szóval bárkivel előfordul.(kivéve persze itt, itt túl sok az egy főre jutó profi-autószakértő)

Nem tudom mi a teendő, de szerintem nem lett volna szabad beindítani.

2016. jan. 18. 09:56
 3/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszodat , semmiképp nem fogok ráindítani ilyen állapotban .
2016. jan. 18. 09:58
 4/21 A kérdező kommentje:
Valóban nem lett volna szabad , de sajnos nem a magam feje után mentem , ezért kérdezem ,hogy mire számíthatok mivel mentem is vele .
2016. jan. 18. 10:00
 5/21 anonim ***** válasza:
2016. jan. 18. 10:13
 6/21 anonim ***** válasza:
93%
utána teletankoltad az autót? Mert akkor nem hinném hogy gond lenne, a szervizintervallumot ettől függetlenül is írhatta, csak nem figyelted előtte.
2016. jan. 18. 10:23
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha utána teletankoltad, nem lesz semmi baja(egyszer a Feleségem televágta benzinnel a dieselünket, és hazajött vele 60 km-t! Itthon derült ki a dolog. Azonnal leengedtem, majd hoztam bele gázolajat, és semmi baja nem lett.

Ha Common Rail(dci, hdi, tdci) a kocsid, akkor még egy kis spurit, vagy 2T olajat tennék ehz a tankhoz. A benzin ugyanis szárít, ami elvileg nem tesz jót a diesel alkatrészeinek, hisz azokat a gázolaj keni.

2016. jan. 18. 10:24
 8/21 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy eleve 500km múlva érne a következő szervízhez az autó? Hány km van benne?
2016. jan. 18. 10:29
 9/21 A kérdező kommentje:

2000 PD TDI , nem tankoltam rá csak 15liter gázolajat .

Akkor egy üzemanyag lefejtés és újratöltés esetén még annyira nagy probléma nem keletkezik ? Vagy ki tudja ? :D

2016. jan. 18. 10:32
 10/21 A kérdező kommentje:
Nem , mert csak a baki után jelezte a szervízt .
2016. jan. 18. 10:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!