Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért különbözik a lóerő?

Miért különbözik a lóerő?

Figyelt kérdés
Aprilia rs 125 és YAMAHA YZFR125 mindkettő 125 köbcenit de a Yamaha mégis csak 15Le az Aprilia meg 30 miért nem egyeznek?
2010. márc. 27. 12:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Azért azt is hasonlítsd össze, hogy mi törtnéik egy Smartal amikor 200-nál nekimegy 1 kamionnak, és mi történik 1 Ladával ugyanígy. Én inkább a Ladát választanám.
2010. márc. 29. 18:43
 12/18 anonim ***** válasza:

OFF:

Én inkább a Smartot, mivel acél a teteje, és ahhoz képest, hogy milyen kicsi autó, a törésteszten mérföldekkel megelőzi a ladát.

A lada csak egy kocka bádogdoboz, amivel ha nekimész valaminek, semmi gyűrődési zóna stb.

Nem mintha a Smart-on nagy lenne a gyűrődési zóna, de legalább modern technikával készült, nem úgy mint a Lada.

2010. márc. 29. 19:20
 13/18 anonim ***** válasza:
A lada orosz és adtak a minőségre! Meg is látszik ha ápolva van! Az enyém már 23 éves és semmi baja , fúrva egyszer sem volt és a kortársait messze előzgeti no meg a skoda fákat :P ;)
2010. márc. 31. 18:28
 14/18 anonim ***** válasza:
A korszerűség lehetséges, de a büdös életben nem nyújt olyan érzést mint egy kilincsel előre haladó VFTS Lada!Ez ugye, vitathatatlan:)))))
2010. márc. 31. 21:37
 15/18 anonim ***** válasza:

Jó, van olyan régebbi autó, aminek feelingje van. :)

Az újaknál ez a tulajdonság sajna eltűnt.

Túl precízen és túl kényelmesre csinálják őket.

2010. ápr. 1. 11:11
 16/18 anonim ***** válasza:

Az Aprilia kétütemű, így abból 30 lóerőt kihozni gyerekjáték.

A Yamaha négyütemú, így abból 15 lóerőt LEHET kihozni, és nem többet.

2010. szept. 7. 16:02
 17/18 anonim ***** válasza:

azert mert az rs nem gyári

szerintem kivették belole a folytást

am azis 15 lóerős lenne

vagy még azttom elképzeln hogy valami nem gyári rajta

2010. okt. 20. 10:01
 18/18 anonim ***** válasza:

Utolsó: van gyári fojtás nélküli RS is.

Egyszerűen azért dupla annyi a teljesítménye az RS-nek, mert minden fordulatra jut egy gyújtás, míg a Yamahánál csak minden másodikra. Egységnyi lökettérfogatra dupla annyi gyújtás jut az RS-ben. Négyütem-nyelvre lefordítva ez olyan, mintha az RS-ben sorkettes 250ccm-es motor lenne.

2010. okt. 20. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!