Valaki próbált már "gondozásmentes" akkut felnyitni? Ugyanis 4-5 év alatt azok is párolognak és soknál az okozza a korai halált, (a szulfátosodás mellett) hogy egész egyszerűen felszínre kerülnek a lemezek.
Én ezt nem ajânlom. Felnyitni nem lehet, csak roncsolàssal, utâna nem tudod visszazàrni, nem fog jó lenni. Ha a földre ejted, a lemezek sérülhetnek, összetörhetnek, akkor garantàltan kuka lesz.
A szulfàtosodàsra van töltő karbantartó, CTEK mxs 5.0, ezen van desulfat program nézz utàna, nekem bevàllt, 8 êves akksit tett rendbe.
Nêzesd meg a kocsid töltését, mert ha túltölti az akkut nagyobb feszültsêggel, az megmagyarâzza, hogy miért csökken az elektrolit szint.
Amúgy egy àtl. akksi haszâlati ideje 4 êv körül van, főleg ha têlen nem garàzsba van a kocsi.
Ne próbàd meg kinyitni, meg ütögetni, azzal biztosan nem jàrsz jól. CTEk töltőt ajânlom, az segíthet a korai szulfâtosodàson, de az se csodaszer.
Ha ennyiszer tölteni kell, az arra utal, hogy már nem tudja leadni az akku a megfelelő nagyságú indítóáramot.
De mi is a csoda abban, hogy egy közel 5 éves autó akksit cserélni kell?
Első vagyok. Ha így beméretted meg minden és lemerül akkor ott tényleg a csere a megoldàs.
Hogyan hasznâlod a kocsit? Sok a rövid út, gyakran?
A sok rövid út az akkunak se kedvez. Indítàskor sok az àramfelvétel, utâna rövid úton nem töltődik fel teljesen. Ez sokszor egymàs utàn okozhatja, hogy 4-5 êves koràban kifekszik az akksi.
Vegyêl egy korszerű mikroprocesszoros tőltőt, én a CTEK màrkât ajànlom és az új akkut mindentől függetlenül, 3-4 havonta 1x töltsd fel vele teljesen, az rengeteget ér.
Ha CTEK mellett döntesz, (de van más gyártó is) neten érdemes rendelni. Addig is egy videó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!