Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szedán autókra miért nem...

Szedán autókra miért nem tesznek hátsó ablaktörlőt?

Figyelt kérdés
Az előző (ferdehátu) autómon volt. A mostani szedánon sokszor jól jönne, és megfigyeltem hogy hátsó ablaktörlős szedánokat nem is látni.

2016. jan. 16. 07:58
 1/8 anonim ***** válasza:
92%

Ritkán, de tettek, tesznek [link]

A legtöbb szedánra azért nem, mert a gyártók szerint: nem néz ki jól és nem is koszolódik olyan intenzív módon egy szedán hátsó ablaka, ami miatt muszáj lenne.

2016. jan. 16. 08:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert a szedan mogotti legorvenyek nem 'huzzak vissza' a felvert vizet, illetven az auto felett elhuzo levego is 'lefujja' a hatso ablakot.
2016. jan. 16. 09:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem a ferdehátúmon sincs, igazából nem is érdekel.
2016. jan. 16. 10:36
 4/8 anonim ***** válasza:

A szedánokon sokkal ritkábban van szükség hátsó ablaktörlőre, fejből igen keveset tudok mondani, amin tényleg gondot okoz a hátsó ablak koszolódása. Ez azért van, mert a csomagtér fedele farokként működik, segít szépen leválasztani az áramlást a hátsó ablakról. A mocsok csak a közel függőleges hátfalra rakódik le, a hátsó szélvédőn lebukó légáramlat ugyanis ott kezd majd örvénylésbe, mikor elfogy alóla a csomagtérfedél.

A ferdehátúaknál és kombiknál ez az elem hiányzik és általában a hátsó szélvédő is meredekebben lejt, mint a szedánokon, ezért a légáramlat az üveg mögött örvénylik, összekoszolva azt. Persze van néhány szedán is, amin próbálkoztak hátsó ablaktörlővel, de már jó ideje kiment a divatból.

2016. jan. 16. 11:31
 5/8 anonim ***** válasza:
Pont nem rég írtam egy kérdést hogy a sedán wv polokat mi miért nem kapjuk csak a lengyelek és az oroszok... ? Sedánok is kimentek a divatból:( (pl swift sedán megszűnt, astra sedán megszűnt ...) Az előttem szóló szépen, majdnemhogy tudományosan leírta miért. Volt egy 5 ajtós polom majdnem függőleges hátsó szélvédővel (apának egy c4 es citroen ugyanígy) autóból hátra nem lehetett kilátni ha az uton bármi sárszerű volt. Ablaktörlö lápát gyorsan kopott, elötte nekem renault 19/ apának citroen xsara I mind2 döntött kb 45fokos hátsó szélvédövel és pár centi far résszel, azok pl már kevésbé koszolodtak, most egy seat cordobám van épp hogy koszolódik a hátsó üveg.
2016. febr. 5. 22:00
 6/8 A kérdező kommentje:
A Suzuki sx4 sedan kifejezetten szépen néz ki. Esőben sokszor jól jönne a hátsó ablaktörlő, például esőben tolatásnál, parkolásnál.
2016. márc. 15. 16:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Spórolásból,üzleti érdekekből. Amiért nem tesznek 2 rendes erősfényű tolatólámpát se a kocsikra,mint régebben ..aztán semmit nem látni hátra.Nem baj vegyél kamerát meg radar plusz 200 ezerért bele.
2016. nov. 12. 21:39
 8/8 A kérdező kommentje:
#7 tolatólámpának én feltennék két utángyártott erős nappali menetfényt hátra, bekötném a tolatólámpának a vezetékére.
2016. nov. 13. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!