Mire van a sportmotor-ruházat hátán az a jellegzetes púp?
Figyelt kérdés
2016. jan. 15. 12:01
2/7 anonim válasza:
Az ott a gerincvédő. Láttam már olyat is, ahol a púpba kis zacskóban vizet lehetett tenni, hogy pályanapon legyen mit inni.
3/7 anonim válasza:
Igazából nem azért cipzáras, hogy vizet lehessen tenni bele, hanem mert a kevlár nem szereti a vizet, és tisztításhoz ki kell venni a betéteket.
Az alábbi képen lévő "púp" nem gerincvédő, hanem a légáramlást segíti ha netán erre gondoltál:
4/7 anonim válasza:
Tudom, hogy nem azért cipzáras, ez valami különleges fejlesztés volt. A műanyag héj alá fért be egy zacskó, abban volt valami fél liter víz. Annyira nem jöhetett be, mert volt vagy tíz éve, hogy olvastam róla és azóta sem terjedt el tömegesen.
5/7 anonim válasza:
Aerodinamikai szerepe van. Valamint a komolyabb ruhákban használatos légzsákok vezérlő elektronikáját is oda rejtik. Semmi köze nincs a gerincvédelemhez.
6/7 anonim válasza:
Nagyon jól leírta az előző, nem gondoltam, hogy valaki tudni fogja. Ha már fogdostál ilyen púpot akkor érezheted, hogy az bizony nem sokat véd egy perecnél, ahhoz túl lágy...Nekem két ilyen egyrészes púpos bőrcucc is lóg a szekrényemben, de alá mindig veszek gerincprotektort. Amikor hasalsz a motoron, csökkenti a turbulenciát amit a sisak okozz és nem kevésbé ráncigatja a fejed a menetszél.
7/7 A kérdező kommentje:
Igen, arra gondoltam ami a linken látható. Köszönöm a válaszokat!
2016. jan. 19. 22:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!