Miért nem találok fehéren világító helyzetjelző izzót?
A hagyományos izzó csak akkor világít fehéren, ha van rajta egy kék bevonat is. Az izzószál jellegéből adódóan eleve sárgán világít. Én nem szoktam ilyennel foglalkozni, működjön, oszt' jól van, fehér vagy sárga egyre megy.
Szerintem.
Nekem ilyen van. Én is direkt fehéret kerestem, hogy ne üssön el a a gyári xenontól. Ha megfelel, megírhatom, hogy hol vettem:
Fehér ledet vettem (5050smd), talán van egy enyhe kékes beütése, de nem vészes. Inkább ilyen legyen mint sárga :D
Hogy ne fuss fölösleges köröket: van világoskék bevonatos (valami gumikeverék) izzó, az tartós, nem rossz, de az sem teljesen fehér. Van homasitás kékre festett búrájú izzó, az pedig 2 hét után kiég/bezöldül, megbánod ha megveszed.
Ha fehér a cél, mindenképp ledet keresnék.
CSeréltem ledre, egy OSrtam gyártmányú 4000 K színhőmérsékletű szemre azonos egy Osram +130% fényerejű H4 halogén izzóéval. Csak szemre, lefotózva már látszik némi színhőmérséklet eltérés. De nincs semmi kékes árnyalata, inkább egy semleges fehér, minimális (!!!) sárga beütéssel.
Ugyan ilyen ledem van nekem is, ugyan itt is vettem. Megerősíthetem, hogy inkább semleges fehér a fénye. Sokkal igényesebb, mint az olcsó vacak kínai kékes fehér fényű ledeké.
Egyébként én csak beltérvilágításban használom. Helyzetjelzőként két okból sem:
1. Ez elvileg "off-road" termék. Hivatalosan kívül nem használható. Nem ledes fényforrásra tervezett lámpatestben meg pláne nem. Esélyt sem akarok rá adni, hogy emiatt bele tudjanak kötni, cseszegessenek, megbüntessenek.
De a fő ok:
2. Nem can-bus-os. Helyzetjelzőként nekem egyből szólna hogy ki van égve a helyzetjelzőm és le is tiltaná. Hála a jó égnek legalább a beltérben nincs kiégett izzó figyelésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!