Miért ennyire nagy szám még mindig az ETZ250?
A maga idejében a keleti blokk legjobb motorja volt a 350-es Jawa-val együtt. Ha találsz jó állapotút, akkor érdemes venni.
Nekem volt 8 évig. Újan kaptam ballagásra, 30 ezer km-t hajtottam bele, azzal jártam dolgozni, katonasághoz, diszkóba, nyáron mindenhova , egész országot átmotoroztam keresztül-kasul. Olajcserén kívül nem kellet rá költeni semmit, egyszer sem hibásodott meg, és tényleg ment 140-el.
Nagykanizsa-Kiskunhalas 2,5 óra volt vele autópálya nélkül. Persze, trafipaxok se nagyon voltak még akkor, úgyhogy Kaposváron is elég volt 100-ra lelassítani. 😂
"Miért ennyire nagy szám még mindig az ETZ250?
főleg nálam idősebb korosztály de akár a fiatalabbak is szinte istenítik.."
Volt ETZém, nem volt rossz gép, de azért azt tudni kell, hogy a vele egy évjáratú japán gépek már akkor is űrtechnikát képviseltek. ( Egyébként a japán márkák technikai dominanciája 60-as, 70-es évektől egészen 90-es évek végéig meg volt szerintem, nem csak az MZket múlták felül. A korai japán másolás átcsapott japán innovációba és szerintem kegyetlenül elpics..zták a világ motorpiacát a japánok ).
Az enyém nem ment 140-et,és eléggé törődni kellett vele, viszont elvitt A-ból,B-be amikor kellett.
Én ezt a tekintélyparancsoló dolgot nemhogy motorknál, de autóknál se értem. Mégis mit vársz? Ha meglátnak ugorjanak szét előtted? Az előző gépem egy S1000RR volt, de sosem gondoltam rá, hogy az emberek szétfussanak ha meglátnak vagy az autók fejvesztve húzodjanak le.
Lehet, hogy tévedek de a tudomány jelenlegi állása szerint a közutakon még mindig a kresz szabályok a mérvadók és a nem a márkák tekintélye ( bármit is jelentsen). Szóval ez a "tekintélyparancsoló" f.s.ság a marketingesek kitalálmánya, aki bedől ilyennek az hülye.
Az ETZ kontra, hogy relatíve olcsó a fenntartása egy 250-es géphez képest, lehet hozzá még cuccokat venni olcsón és a házilag is lehet elektronikai dolgokat hozzá barkácsolni és szerintem egy nagyon normális közösség tartozik hozzá és normális internetes fórumok vannak, segítőkész emberekkel.
Viszont nem egy űrtechnika, én tudnék mondani olyan negyedliteres gépet ami szerintem nagyobb motorozási élményt nyújt ( persze ez szubjektív dolog, saját véleményem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!