Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vezethetek így motort?

Vezethetek így motort?

Figyelt kérdés
AM jogsival (tehát a végsebesség max. 45 km/h) vezethetek olyan motort, aminek a végsebessége meghaladja ezt az értéket? Ha megállítanak, érdekli az a rendőrt, hogy mennyi a végsebesség, vagy csak a ccm?(plusz a védőfelszerelés és a papírok)
2016. jan. 11. 19:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Csak ezeket fogja megnézni a rendőr: tényleg 50ccm legyen, adásvételi, biztosítás, jogsi, bukósisak. Egyáltalán nem érdekli a rendőrt 50es motor esetében, hogy mennyit megy, hány LE stb, csak azok, amiket felsoroltam.
2016. jan. 11. 20:07
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Igazából nem is mindig néz meg mindent rajta. A papírokat mindig, a bukót be kell csatolni és a többi meg nem mindig. Egyébként, 120-al is mehetsz gyakorlatilag.

Ha tuningolod és nem feltünően akkor semmi gond, vagy ha pld. 80ccm-es és te 50-ként vetted akkor sincs semmi. Annyi, hogy megmondod neki, hogy nem értesz a motorokhoz.

2016. jan. 11. 20:40
 3/12 anonim ***** válasza:
Lehet hogy nem a legtisztább, de a rendőrnek el kell játszani a hülyét. Ha esetleg azt állítaná hogy nem ötvenes, akkor megmondod hogy ötvenesként vetted, neked azt mondták hogy ötvenes de nem értesz annyira a motorokhoz, hogy megmondd látszat alapján, 45-nél amúgy nem megy gyorsabban. Nem fog rá felülni és kipróbálni.
2016. jan. 11. 22:00
 4/12 anonim ***** válasza:
Persze javasolt, hogyha látod hogy traffiznak akkor ne száguldjál bele 70-el. A fix traffi nem tud mit tenni rendszám híján, de ha elég elszánt a rendőr, akkor kocsival utánad mehet és akkor már szarabb lesz magyarázkodni.
2016. jan. 11. 22:01
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2016. jan. 11. 22:52
 6/12 anonim ***** válasza:
magyar szabályzat szerint ennek nincs akadálya
2016. jan. 12. 09:08
 7/12 A kérdező kommentje:
Tehát nincs probléma, ha a végsebesség több, mint 45 km/h, de 50 ccm a motor?
2016. jan. 12. 17:53
 8/12 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy a tervezési sebességének kell 45 km/h-nak lennie. Te pedig max. 40-el mehetsz vele. Ha nagyon kötekedni kellene, akkor fel lehetne hozni hogy a tervezési sebesség nem azonos a végsebességgel, de aztán milyen napja van a rendőrnek, meg ugye elviekben te a 45 km/h-t sem érhetnéd el... Ha 50-nél nem mész szem előtt látványosan gyorsabban, akkor 99% hogy nem vesznek ki a tempód miatt.
2016. jan. 12. 18:22
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Én mindenhol úgy olvastam, hogy a végsebessék 45 km/h. Egyébként ha így van, és ez probléma, mire lehet számítani?

2016. jan. 12. 18:38
 10/12 anonim ***** válasza:
Látom hiába mondjuk, hogy nem probléma nem hiszed el.
2016. jan. 12. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!