Az autóban szokták cserélni a termosztátot? Milyen
esetben?
Figyelt kérdés
2010. márc. 26. 17:31
1/6 anonim válasza:
Igen szokták, ha mondjuk nem nyit ki, vagy ha mindig nyitva van (magyarul elromlik)
Ha nem nyit ki, felforrhat a hűtővized, ellenben ha mindig nyitva van nagyon nehezen éri el az autód az üzemi hőmérsékletet.
2010. márc. 26. 17:42
2/6 anonim válasza:
Hát.. ha tönkremegy^^ Akkor célszerü cserélni:-)
Honnan lehet tudni hogy tönkrement? Nem nyit ki vagy nem zár be.
2010. márc. 26. 17:44
3/6 A kérdező kommentje:
Lassan melegszik a motor. Honnan vehetem észre, hogy valóban a termosztát a hibás? Ha jól értem akkor ilyenkor nem zár?
2010. márc. 27. 11:56
4/6 anonim válasza:
úgy veheted észre hogy a motor felfő!! nekem a nyomorék szerelők márkakereskedésben nem tudták 2 éve megállapítani hogy mi a baja, egyik autószerelő ismerősöm mondta hogy cseréljem ki.
2010. márc. 27. 20:18
5/6 anonim válasza:
Így van kedves kérdező, ha lassan melegszik a motor akkor elképzelhető hogy a termosztátod nem zár, folyamatosan nyitva van - így hűti a motort.
Nem tudom milyen autód van, de nem egy nagy összeg (pár ezer forint), ha egy kicsit utána nézel a neten saját magad is ki tudod cserélni, nem kell hozzá szakmai tapasztalat.
Ha van egy kis pénzed szerintem cseréld ki - ha elviszed egy szerelőhöz hogy ugyan nézzék már meg, lehet a "megnézésért" annyit el fog kérni, mint amennyiért a termosztátot meg tudod venni
2010. márc. 28. 13:36
6/6 anonim válasza:
A termosztátnak feladata van. Akkor cserélik, ha ezt nem megfelelően végzi. A feladata az, hogy a hűtőközeg áramlását, útját szabályozza annak érdekében, hogy a motor egyenletesen, de mielőbb üzemi hőfokra melegedjen, de azon túl ne. Ezt úgy éri el lényegében, mintha egy hőfokra nyitó-záró vízcsap lenne a hűtőradiátor felé. Ha a víz az üzemi hőfok _fölé_ melegszik, akkor kezdi a hőleadó felé is engedni a vizet. Rossz tehát akkor, ha a hideg közeget is beengedi a hűtőbe, és akkor, ha zárva marad és nem engedi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!