Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hidrotőke csattogás ellen jó...

Hidrotőke csattogás ellen jó a sűrű olaj?

Figyelt kérdés
Csattog a hidrotőke a kocsiban, most 5w40 van benne! Ha sűrűbbet teszek bele akkor halkabb lesz? Mondjuk 15w50-et??

2016. jan. 7. 06:50
1 2
 1/12 joco5582 ***** válasza:

Szerintem érdemes megpróbálni egy másik motorolajat. Más márkát. Egyébként a sűrűbb olaj segíthet.

Különben nem egy fülön keresztüli szívműtét a javítás. És egy gyakorlott szerelő jó eséllyel meg tudja állapítani melyik a rossz. Tehát nem kell az egész sort cserélni.

Csak onnan tudom, hogy lecseréltettem, mire mondta a szerelő, hogy azért előtte meghallgatta volna, plusz szemrevételezte volna, mert ritka hogy mind rossz. Neki volt igaza, mert a csere után nem lett szignifikánsabban halkabb a hidegjárás. Az olaj márka csere viszont látványos javulást hozott

2016. jan. 7. 08:05
 2/12 anonim ***** válasza:

Igen, de a nagyon "sűrűt" sem szabad beleönteni.

Szokták is a kopásból eredő motorbajokat sűrűbb olajjal megoldani átmenetileg, főleg külföldről hozott autókkal tapasztaltam, hogy szépen csendesen jár, azután az első elírás szerinti bele való olajra cserélés után már csattog, "főtengely" hangja van stb. Ha nagyon csattog, akkor jobb lenne gondolkozni a hidrotőke cserén. Sok esetben csak ki kell őket szerelni és alaposan kitisztítani, mert ha az olajjáratok eltömődtek, akkor a sűrűbb olaj még annyira sem tudje felépíteni a nyomást bennük, mint a híg. Ha 10w40-el is csattog, akkor már a szerelés a megoldás.

2016. jan. 7. 09:25
 3/12 anonim ***** válasza:
Ne kísérletezz, tisztítani kell, vagy cserélni.
2016. jan. 7. 11:09
 4/12 anonim ***** válasza:

sokan azt hiszik, hogy a sűrű olaj az a legolcsóbb autószerelő...nem az, sőt csak kért okoz..lassab a kenés, nehezebben indítható a motor, és csak elfedi a hibákat(nem javítja)

20W50-es Botond olaj, plusz egy sűrű, mézszerű Prolong adalék, és elhalkul.

2016. jan. 7. 11:46
 5/12 joco5582 ***** válasza:

Nem szerencsés, meg nem is szokásom ellenkedni, de ha sok öreg vassal jársz huzamosabb ideig akkor megváltozik a véleményed.

Mármint, hogy a vastagabb olaj nem megoldás, olcsójános stb.

Egy 300 ezres kocsin nem kell feltétlenül nagygenerált csinálni, csak mert kopott. Egyrészt mert nem biztos, hogy találsz olyat, aki megcsinálja jól, másrészt mert ameddig használni akarod addig okos olajválasztással a kocsi elmegy.

Nem tipikusan a hidrotőkére gondolok, mert azt tényleg lehet olcsón jól javítani, de van úgy hogy jobb nem háborgatni egy működő rendszert, hanem a működés paraméterein kell finomhangolni.

2016. jan. 7. 16:01
 6/12 A kérdező kommentje:
BMW m52b28,
2016. jan. 7. 16:21
 7/12 anonim ***** válasza:
Nekem pont a híg olajtól (0W30) halkultak el a hidrotőkék hangja.
2016. jan. 8. 03:14
 8/12 A kérdező kommentje:
Kitakarítanám én, csak itthon nem tudom megfogni a vezérlést ahoz meg ugye meg kellene! Ugye?
2016. jan. 8. 07:02
 9/12 joco5582 ***** válasza:

Meg ugye nincs nyomatékkulcsod sem. És még nem csináltál sosem ilyet. Nem tudod mi a csavar meghúzás sorrendje. Nincs tömítőkészleted sem.

Persze ha veszel egy bontott pont ugyanilyen blokkot, és megszerzed a szerszámokat, a célszerszámokat, a javítási kézikönyvet, megkérsz egy szerelőt, hogy míg gyakorolsz javítson ki, és segítsen, utána magad is elvégezheted a kocsin

2016. jan. 8. 08:53
 10/12 A kérdező kommentje:
Tömitést lehet venni, nyomaték kulcsom van, egyedül a vezérléssel vagyok bajba!
2016. jan. 8. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!