Szerintetek melyiket érdemes megvenni 800-900 e környékén? (Benzines! )
Elég gyakran bújom mostanság a használtautó oldalakat, hogy megtaláljam a legjobban tetsző példányt és hát eléggé tanácstalan vagyok.
Ami a legjobban felidegesít, hogy mennyire eltérőek és érthetetlenek az árazások a számomra.
Igazán kevés feltételem van, mindössze annyi hogy benzines legyen a járgány, 200 e km alatti futással, és kulturált külső-belső térrel, elfogadható szervizköltségekkel.
Amiket nézegettem a Ford-ból 2002-2005 közötti Fiesták, 1.3-1.4 benzines, egész jók vannak az említett ársávban, habár a csupán 2-3 évvel fiatalabb Mondeo, ami ezerszer jobban néz ki nem drágább. Egy forinttal sem.
De pl. egy elég jó állapotú '99-es Audi A4-et is találtam 900-ért névre írva és mindkét autót ezerszer inkább megvennem még így 15-16 évesen is, mint a 4-5 évvel fiatalabb társait, hiszen sokkal felszereltebbek és jobban is tetszenek.
Van valami oka az ennyire jelentéktelen árkülönbözetnek feltéve hogy igazak a kilométerállások?
Még csak nem is érdekel az sem, hiszen a képekről látszik, hogy mindkettővel törődtek. Valóban ez a reális piaci áruk? Nagyon mellé lehet fogni velük, vagy összességében nem lenne egetverően drága mulatság hosszú távon (további 4-5 év) fenntartani egy ezredfordulós A4-est vagy Mondeot?
Hozzáteszem hogy havi átlag nettó 200-ból gazdálkodom, tehát egy hirtelen jött fél milliós számlától elcsuklanék egy kicsit :)
Minden tanácsot meghallgatok.
Köszönöm.
Hagy tegyek fel egy kérdést:
Szerinted mi a különbség az általad linkelt Mondeo és e között:
A futás óra szerint közel ugyanannyi, viszont az egyik kétszer annyiba kerül, igaz ott van szervizkönyv is.
Ezen érdemes elgondolkozni.
Amúgy a Mondeok nem rosszak, de ezek is hajlamosak rohadni az ajtó alján. A klíma kompresszor is gyakran hullik, betegségük és ilyenkor nem mindegy, hogy tényleg 175k km van benne, vagy 300k-ról visszatekerve 175k-ra. Egy új klímakompi valami 80 000 körül van.
Az Audiról sem akarlak lebeszélni, de ez behozott autó. Ez önmagában nem gond,viszont rákerestem modile.de-n A4 1.6 97-02 között ilyen futással 2500 eurótól indulnak a verdár, de az igazán szépek és hihető óraállásosak azok 3000 euro és a felett. Lehet mindenkinek mákja, annak is lehetett, de gondolj csak bele reálisan. Egy A6 lepapírozása simán van 600 euro +behozatal + a saját haszna. Ezt ha 1800 euronál drágábban vette kint, akkor már bukik rajta, ha neked odaadja 2800 euroért. Mint írtam, kint a szépek 3000 eurótól indulnak, ezt feleannyiért vették.
Ezen is érdekes elgondolkozni...
Nem mondom egyikresem, hogy rossz vagy hulladék, mert pofásan néznek ki. De a makulátlan állapotba és a valós futásba szerintem ne éld bele magad, mert nagy zakó lehet belőle.
Egyik sem kimondottan bonyolult technika, fél millás számla egyikkel sem lesz, de nem árt óvatosnak lenni.
#1-->te valami fogyatékosvagy hogy minden kérdéshez ezt írod? Egymotorral-kétmotorral-motornélkül
Találj már valami jobb elfoglaltságot magadnak lapátolj havat azis legalább ennyire vicces lehet
Ez mindig nagy dilemma.. Van x pénzed, abból vehetsz egy kisautót, vagy egy kicsit öregebb nagyobbat.
Természetesen egy nagyobb kategóriás autó nagyobb, kényelmesebb, biztonságosabb( több biztonsági extra), és sokszor olyan dolgokat tud, amit egy kicsibe meg sem tudsz venni.
Én azon a éleményen vagyok, hogy ha pár dolgot betartasz, nem lehet nagy gond:
1., nem veszünk kintről benepperezett kocsit. SOHA!
2., állapotot veszünk! Nem számít az évjárat, a megtett km. Ha volt gazdája, akkor egy 250.000 km-t futott motor még sok évig kiszolgál
3., sose nézd a legolcsóbbakat egy adott típusból/évjáratból, hanem az ársáv közepéből szemezgess
Mi 2 éve kerestünk benzines kombi kocsit, kb hasonló keretből. Beállítottam a keresőbe a feltételeimet, aztán odaültettem a feleségemet, hogy válaszzon valamit. Egyszercsak kiabál, hogy talált valamit. Rover 75 V6 kombi, 2002, 130.000 km, 950-ért. Kicsit féltem tőle, de elmentünk megnézni. El is hoztuk azonnal, és azóta is tart a szerelem. Minden megtett kmrel boldogok vagyunk, mert egy olyan autóban ülhetünk, amiről csak álmodhattunk. Hozzáteszem szerencse is kellett, de nagyon látszott a kocsin, hogy gondozták, ápolták(11 millióért vették újan!).
Eddig szerviztermékeken kívül csak pár apróságot költöttünk rá, de sosem állt meg alattunk.
Kicsit nyisd ki a szemedet nyugodtan, több márkát is nézz, lehet olyat találsz, amit nem is gondoltál volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!