Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motul, Liqui Moly vagy Mobil1?

Motul, Liqui Moly vagy Mobil1?

Figyelt kérdés
2015. dec. 31. 11:01
 1/10 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem teljesen mindegy. De hogy mondjak még egyet, Eneos.
2015. dec. 31. 11:03
 2/10 anonim ***** válasza:
Én motorhoz használok mindenből motult. Előtte mobil1et használtam, de motulhoz képest az egy szar kínai vacak. Tény, hogy a motul kb 2X annyiba kerül, de nekem megéri az árát.
2015. dec. 31. 11:21
 3/10 anonim ***** válasza:
Én Liqui-t használok 0w-30-ast.Jóval csendesebb a motor járása mint egy (megnevezni nem akarom)kiemelt,vezető márkának számító olajnál.20 ropi körül mozog az ára 5L-es kiszerelésben.
2015. dec. 31. 11:43
 4/10 anonim ***** válasza:
50%
A csereperiódus többet számít mint a márka!
2015. dec. 31. 11:59
 5/10 anonim ***** válasza:

ezek már kiforrott márkák, nem sok különbség van köztük.

fontos, hogy fullszintetikus legyen, és API SM, vagy SN a minőség..hogy ki gyárja, az már majdnem mindegy.

Én például az Eneos SAE 0W20-as olaját használom API SM minőségben,,a legújabb, még finomabb minőségű SN olaj csak 5W40-es ben van..vagy Sustina.

szóval jó minden, csak fullszintetikus legyen, és tízezer kilóméternél ne menj többet egy cserével. akkor örök darab a motorod.

2015. dec. 31. 12:40
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

10000km? nevetnem kell.

Még anno a vegyészkaron tanultuk a viszkozitás különböző hatásait így én arra esküszöm, hogy a téli gumik feltételekor egy alacsonyabb viszokzitású olaj kerüljön a motorba.

Öreg szakik ilyenkor felsírnak, ők még abból az időből jönnek, ahol a gyertyákat csiszolgatták és 20-30e km-eket elmentek egy cserével.

Szóval én 3-4e km-enként cserélem az olajat és pont leszarom, hogy pazarlás sokak szerint.

2016. jan. 6. 07:37
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Egyetértek, 5000 km-nél nem bír többet egy motorolaj, dinamikus használat mellett.
2016. jan. 6. 20:46
 8/10 anonim válasza:
84%
3-4ezer km után cseréled? Ez nem pazarlás ez akkora nagy butaság hogy az borzasztó.Egy új autónál ok az első 2cserénél na de folyamatosan.Gondolom nem akarod életed végéig megtartani az autót és sokkal többért sem fogod eladni csak azért mert te azt mondod a vevőnek hogy bizony 3-4ezrenként olajcsere volt.Én sem meg te sem hinnéd el szerintem.
2017. márc. 2. 15:50
 9/10 anonim ***** válasza:

Mi az a vegyészkar? Én ELTE vegyész szakra jártam, de a kar az TTK volt. Általában más egyetemeken sincs külön kar a vegyészeknek. Nem olyan óriási létszámú népszerű szak ez...

Több mint egy évtizede gyakorló vegyészként és 15.000 km-enként cserélem az autómban az olajat és nem esett még szét a motor. Most tart 330.000km-nél. A motor nincs szétkopva, mérhető olajfogyasztás nincs, még a turbó is a gyári, eredeti, sosem volt megbontva.

Ezek mind jó márkák. Ezen belül az autó gyártójának megfelelő szabványokra érdemes figyelni. (Nem csak a viszkozitásra! Az csak egyetlen paraméter a kenőanyag száz másik paramétere mellett.) Márka meg amelyik egyénileg szimpatikusabb.

2021. márc. 5. 08:15
 10/10 anonim ***** válasza:
8 as pedig én 2000 km ként cserélem azaz évente 1x. Te kis majom
2023. dec. 4. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!