Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a véleményetek Skoda Fabia...

Balixde kérdése:

Mi a véleményetek Skoda Fabia 1.2-ről?

Figyelt kérdés

általános vélemény skodákról? lehetőségem van megvenni egy 1.2-es 2003-as skoda fábiát(benzines) 109e kilóméter van benne?

megéri?

2015. dec. 29. 17:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Céges autónk ilyen. Az én céges autóm éppen szervízben volt, ezért ezzel a kis 3 hengeres 40 kW-os 6 szelepes szörnyeteggel kellet mennem Milánó érintésével Liszabonba és vissza. Gondoltam én megyek arra, amerre a saját cégesemmel szoktam, keresztül Szlovénián, igen rossz döntés volt. Én még emelkedőt sem láttam, de a kocsi már érezte, még az itthoni atópályán is. Szlovéniában volt ahol 3-ikba kellet visszalökni, de ha egy kamion miatt kiestem a lendületből, akkor már a 2-ik fokozat kellet (egyedül ültem benne, a hátsó ülésen volt 3 mázsa cucc, meg a csomagtartóba 1 mázsa körül). Azt már nem is említem, hogy ha tolni akartam neki a 130-at, a motor már ordított, persze nemsok hely volt ahol erre a sebességre eltudtam jutni vele, szabályosan támolygott az úton, bár ez lehet a 165/80R14-es gumik miatt, legalábbis én erre tippelek. Átlagba 70-90 km/h-val jártam meg az utat, ami 6 napba került, ezt a saját céges 1.9 JTD-s Fiat Doblo-val megteszem máskor 3-3,5 nap alatt, visszafelé már nem mertem Szlovénia felé jönni, inkább mentem Ausztriának, mégha kicsivel több is volt kilométerben. Azóta nem ültem abban a félelmetes autóban, de nem is igen fogok többet. Alapból nem rossz, mert városban rohangálni jó, arra alkalmas, oda nem lassú, nem erőtlen, de egy oda-vissza 6800 km-es autópályázáshoz totál alkalmatlan. Nemrég ugyan ezt az utat egy Fiat Stilo-val tettem meg, az is 1.2-es motorral szerelt, viszont az a kocsi bírt menni, nem volt erőtlen mint a Fabia és mertem vele előzni is, amit a Fabia-val még gondolni sem mertem az előzésre.
2016. márc. 1. 13:44
 12/12 veterán vas ***** válasza:

Az említett 120°-os osztású főtengely kiválóan alkalmas vesekövet lerázatni, vagy fejfájást előidézni, de nem autó meghajtására.

Inkább legyen idősebb, vagy több kilométerrel, de ragaszkodj a jól bevált "4henger-4ütem" motorblokkhoz.

2016. márc. 1. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!