Létezik-e olyan KOMBI autó, ami nem eszik többet 6 liternél 100-on? Illetve könnyen juthatok alkatrészhez. (Pl. VW, Opel, Ford, stb. )
2-es Ford Focus, 1.6 TDCI például, nemrég jöttem vele Németből a megengedett autópályatempóval, és pont 5 literre jött ki a fogyasztás, és nem sokkal több vegyes használatban sem.
Volkswagen féle 1.9-es TDI-k is 6 liter körül esznek, de azért az felmegy 7 literre is városban, vagy ha nyomják neki.
Opelnél a CDTI-k is takarékosak, csak jót hallottam fogyasztásügyileg róluk.
Még egy tipp az újabb autókban a VW féle 1.6 CRTDI, viszont az nyakig van a dízelbotrányban, lehet nem kéne ilyet venni most.
Ezekhez van alkatrész bőven. Ja, ha benzinest keresel, azok nem esznek kombiban 6 liter alatt.
Városban a 1,5 tonnád dízel kombik 6-7 liter... aha :D
Az ilyen Focus kombi méretű 1300 kilós 1.6-2 liter közötti dízeleket vegyesben, kevesebb mint 50% várossal ki lehet hozni átlag 6 liter alá, de csak városban azok is 6 felett fognak enni. Ez igaz a többi gyártó hasonló autóira is.
Alkatrész minden modellhez van az alkatrész kereskedőknél...
Az enyém 1,3 tonna, H Astra 1.7CDTI.
Városban (értsd Budapest belváros) ha dinamikusan akarok haladni és tiprom neki 6,0-6,5-nél többet nem tudok lenyomni a torkán.
Autópálya 130-140 3 fő némi cucc 5,6-5,8. Hetente megvan az 500km pályán.
Sima főút, épp egy hete autóztam le 380km-t. Nyugis 90-es tempóban, szintén 3 fővel 4,8 teletankolás alapján.
És állítólag ezek baromi magas értékek. Legalábbis ezt vágta a fejemhez pár hónapja itt egy "kedves" hozzászóló fogyasztás témában, aki szerint a 20 éves szívódízel F Astrája is 5 alatt fogyaszt pályán 130-nál.
"aki szerint a 20 éves szívódízel F Astrája is 5 alatt fogyaszt pályán 130-nál."
Tényleg sok. Haverom TD F Astrája 3,3-as eszik pályán 3 személlyel. Állítólag.... Szerintem dobd ki a CDTI-t xDDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!