Hallottál a Ford Pintó esetről?
Figyelt kérdés
Pontosan mi is történt? Volt valakinek már ilyen kocsija?
Léteznek még ilyen autók, amik hibásak mégsem hivják vissza?
2010. márc. 24. 17:33
1/3 anonim válasza:
Igen. Túl hátul volt a tankja, és egy kis koccanásnál is kigyulladt/robbant az autó, és a hátsó ülésről elég nehéz volt kiszállni, és ezálltal sokan bennégtek. Ha erre gondoltál. Én ezt hallotam, de nekem nem volt ilyen autóm.
2/3 anonim válasza:
elsőnek teljesen igaza van, de egy dolgot nem mondott el. a ford kiszámolta, hogy kevesebb a kártérítések költsége, mint a visszahívás költsége, ezért el akarta tussolni az ügyet. nah ez nem sikerült neki mindannyiunk szerencséjére...
3/3 anonim válasza:
Nem akarta eltussolni. Teljesen egyértelmű, és nem is tagadták soha: sokkal jobban járnak anyagilag, ha kifizetik a kártérítéseket a halottak után, mintha kijavítanák azt a hibát, ami 11 dollárral növelte volna meg az autó össz-árát.
10 év kellett hozzá, hogy módosítsák amerikában a biztonsági előírásokat, és módosítsák a kocsit is. Ezen évek alatt közel 900 ember égett benn a kocsijában egy közönséges, ~30 km/h-s koccanás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!