Honda Dio menetközben leállt! Oka?
Teljes gázon leállt mint ha levenném a gyújtást utána azonnal indul! Új henger dugó stb. 120-130km van benne.
De most nagy csattogát kottogás kallamoslás és még a hátsókerék is beblokkolt, utána azonnal indul.
Elégtelen kenés. Besült, de még nem annyira, h megragadjon. Kap olajat?
Vagy gyűrűtörés is lehet. Még el is indítható jó esetben utána.
Uh, bakker. Széttört a dugattyú csapszeg tűgörgőd és nem szedted szét a blokkot kitakaírtani??? Ez nagy hiba ám. Én is jártam már így többször, h széttört a görgő. Egysezr meg a csapszeg rgzítő zéger tört ki, az tett tönkre a henger- dugattyú szettet.
Minden alkalommal alap, ha a rolni, vagy gyürű törik, a blokkot szét kell bontani, kitakarítani, mert a bennmaradó fémtörmelék újra károkat fog okozni.
Amúgy a csapágy sajnos szűk keresztmetszet, főleg azért, mert ugyanolyan széles a rolni háza a hajtórud szemével, a dugattyú csapágyai között legalább oldalanként 3-4 mm holtjátéka van oldalirányban kisiklani a kosárnak, ezáltal extrém megnő a csapágy igénybevétele, befeszül és törik. Viszi magával ugye a henger, dugattyút, hengerfejet, mindent. Jó esetben a hajtórúd egyben marad.
Én most találtam hozzá olyan tűgörgőt, aminek a szélessége megfelelő, itt a holtjáték kb oldalanként 0,5- 1 mm közötti lehet, ezzel már remélhetőleg ki lesz küszöbölve a probléma. Most bejáratós a szett, de brutál erő kijön belőle.
egyébként van benne valami mert 2 éven belül ez a 3-dik tűgörgő igaz az első kettő gagyi márka volt ez most prox.
és meddig kéne még fél gázon járnom vele? mert most össze raktam ezzel a dugóval és hengerrel újra blokkot kitakaíritottam amennyire tudtam.
Nem, ez nem így van, h kitakarítod, amennyire tudod. Azt csak akkor tudod, ha szétszeded.
Lehet még benne törmelék. Tudom, nem kis meló, én már párszor megtettem. Megéri. Milyen hengert tettél rá?
A csapágy márkánál fontosabb a megfelelő szélesség. Sajnos gyárilag is keskennyel szerelik őket, igaz nem is a tuningolásra vannak méretezve. Nekem volt FAG, SKF, műanayg házas, fémkosaras, mindegyik összetört.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!