Mire kell figyelni használt autó vásárlásakor?
Testvéremet szeretném meglepni egy aránylag olcsóbb árkategóriás használt autóval a friss jogsijához. Viszont nekem se jogosítványom, se autóm, ezért nem értek autókkal kapcsolatos dolgokhoz, és az ismertségemben a testvéremen kívül nem is igazán van ilyen személy, viszont őt nem szeretném belevonni a dologba.
Nem igazán vagyok tisztában, hogy gyártás év esetében vagy épp a lefutott kilométerek számát nézve mi tekinthető még jónak.
Ilyen esetre mit javasoltok, keressek meg egy szervizt ahol átnézik az autót? Lehet ezt a vásárlás előtt?
Akkor inkább autószalonok használt autó ajánlatait nézzed.
Ők csereautóként veszik vissza új autó vásárlásakor az általuk korábban eladott, náluk szervizelt autókat, ezt bocsátják áruba.
Természetesen van rá garancia, pontosabban szavatosság.
Szerintem a tesoddal együtt menjetek nézelődni, mert lehet csak a tizedik kocsi fog neki tetszeni és akkor is ajándék ha nem is a kocsi megvásárlásakor derül fény a meglepetésre.
Nem tudom mi neked az olcsóbb kategória, de pár példa az elmult egy évből:
-kb. 1misis keret átlagos kocsi, max 5év, kb. a 20. kiszemeltre mondtam rá igent.
-kb. 5kilós keret minél fiatalabb átlagos kocsi, kb. a 30. auto volt amire rámondtam az igent és az is 99es évjárat
-kb. 2kilóskeret futárkodni kb. a 10. kocsi amire mondtam havernak megveheti
-kb. 2kilós keret, lehetőleg veterán alfa, merci, bmw --kb. 2hónap keresgélés után találtam magamnak egy töröttet amit érdemes megmenteni.
Direkt írtam a szélsőséges példákat, hogy szinte új, átlagos ár, futárkodni, hobbynak mind-mind esetében nem az első volt a befutó!
Ha teheted hozzáértővel menj aki nem csak fényképen látott autot!
Friss jogsihoz meg, ha nincs nagy igénye akkor egy 100Le körüli 1.6os benzines bőven jó, gondolom nem fog annyit menni, hogy dízel megérje és 1,6 alattival nehéz dinamikusan előzni de a nagyobbakhoz meg rutin kell, kezdőnek az bőven elég.
A kiszemelt tipusnak meg nézd meg mik a tipushibájai, amit márkaforumokon megtalálsz.
Én az első autót megvettem amit megnéztem, de lehet hogy csak szerencsém volt.
Használt autó vásárláskor mindenre kell figyelni. Ezért ha nem értesz kicsit se az autókhoz és egyik ismerősöd sem akkor egy olyan használtautó telepet keress ahol át is nézik az autókat eladás előtt és garanciát is kapsz. Van ilyen, de szerintem drágábban árulják az autókat mint az a kereskedő aki a legjobb vételeket keresi, majd úgy adja el hogy még alá se nézett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!