Hosszú utakra milyen autót érdemes venni?
Nos, ha a helyedben lennék, akkor bizony várnék a cserével.
Manapság kincs egy ennyire szeretett, jól működő autó..hogy zabálja a benyát? az nem biztos..
megintcsak én azt tenném, hogy elvinném környezetvédlmi mérésre...ott kiderül, miért fogyaszt sokat...lehet, hogy az autód hibátlan, csak te taposod ki a szemét...a 95%-os autópályán, kulturált vezetéssel alig fog fogyasztani a benzinesed... (népi bölcsesség: járt utat járatlanért el ne hagyj) Tehát: ne cserélj, várj..olcsón, jó dízelt kapni, aminek alig van fogyasztása, és fenntartási költsége, az felér egy lottó ötössel..
Passat b5 adagolós 1.9tdi-vel, örök élet+1 nap.
#1 az a 2l benzines családi autó pálya tempónál 9l simán bekap. Ez ezzel a futásteljesítménynél heti 1telitank benzin.
Haa a munkahelyed és a lakásod között 140km van akkor egy út 280km. Ugye jól értelmezem?
Az 45 héttel számolva 50 000km + a szerbiai kiruccanások az még egy 10-es.
Szerintem a 2 literes benzineshez képest kényelmesen hozható a -2 literes fogyasztás, ami évente ~400 000Ft. Ha tartósan itt fogsz dolgozni, akkor simán megéri dízelre váltani.
Ennyiért én a lehető legfiatalabb dízelt venném. Ebből már kijön néhány 1 éves CDTi J Astra, kevesebb mint 30 000km-rel. Lehet nem egy 530d, de valszeg az első 3-4 évet kihúzza komolyabb gond nélkül és fogyasztásban minimum 2,5 literrel a 2.0 benzin alá lehet vinni pályán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!