Nemo kapitány (V.A.) kérdése:
Vezérműszíj-cserét halogassam még?
Figyelt kérdés
Az autó 5 éves, emiatt kellene cserélni, de még csak 50 ezer km van benne, ez nem sok.
Mit gondolsz, elöregedett már a gumi?
(Opel-motor, ha számít)
2010. márc. 24. 15:11
1/10 anonim válasza:
Semmiképp ne halogasd. A vezérműszíj életkora adott km VAGY év, amelyiket előbb eléred. Ha állsz 5 évig, akkor is cserélni kell, mert a szíj anyaga előregszik az állásban is. Ha fél év alatt beletekersz x ezer km-t, akkor meg azért kell cserélni. Mondjuk az 50000 km nem olyan kevés ám.
2/10 anonim válasza:
Ne halogasd! Sokkal többe fog kerülni ha elszakad!
És igen, szerintem elöregedett már...
3/10 anonim válasza:
80-100 000nél szokták cserélni de nemárt ha óvatos vagy.
4/10 anonim válasza:
Bátran használd!Ha elszakad,egyből észre fogod venni!
5/10 anonim válasza:
utolsó jól mondja:D észre fogod venni ha valami baj van de akkor már lehet túl késő lesz xD.
cseréltesd le mert ha elszakad többe fog kerülni a javítás
6/10 anonim válasza:
Mindenkép cseréld!mert ha elszakad a szelepek szétfogják verni a dugót!És akkor jöhet hengerfej csere, illetve dugó gyűrű csere.És az nem 1-2 deákodba fog kerülni!
7/10 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm az aggódást, de igazából az a helyzet, a gyártók általában túlzottan szűkre szabják az intervallumokat (mert félnek és érdekükben áll).
Nem tudom valakinek elszakadt-e már pusztán az öregedés miatt, én kicsit szkeptikus vagyok...
2010. márc. 26. 19:09
8/10 omadjoe válasza:
igen, nekem elszakadt öregedés miatt. egy fiat puntoban 212e km-nél. vezérmüszíj csere 11e ft, szakadás miatt 77e Ft lett. pedig szakadás elött már be volt tervezve a csere, csak a szíj "közbe szólt" :S
9/10 A kérdező kommentje:
Ha 212000 km után szakadt el a Fiatban, akkor az nem az idő vasfoga miatt volt. Pont azt kérdezem, hogy kevés km-nél, 5-7 év "ácsorgás" miatt elszakadt-e már valakinek.
2010. márc. 27. 17:30
10/10 omadjoe válasza:
nem tudom, hogy mikor cserélték a Fiatban a vezérmüszijat, de ez az auto elözö tulaja egy pénztelen, csoró, vezetni nem tudó "boyracer"-é volt, és mikor megvettem az autot, elötte kb. 1 évet állt. hiteles auto volt. nem tudta fizetni a hitelt. az auto müszakilag, esztétikailag teljesen le volt amortizálva. nekem átirással, müszakilag rendbe rakással, + vételár összesen: 270e Ft-ba fájt. hát meg plussz a 77e ft a szij szakadás miatt. :( ha elöbb 2 nappal korábbra tettük volna a cserét, akkor fillérekért lett volna, egy jo autom, igy kicsit drága lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!