Milyen benzint lehet tankolni ami kénmentes?
Mint lehetőség próbálom felmérni az 1.4 FSI motorral szerelt autót.
A terv vagy 1.6 szívóbenzin 102 le 1180kg-hoz,átlag 7,3liter fogyasztás, másik a 1.4 fsi 122le kb 1220kg és 6,5-7litert ehetnek ezek ahogy olvasgattam a tapasztalatokat,6-fokozatú manuális váltó van hozzá. Golf V.
Az fsi-ről olvastam hogy kénmentes benzint kér,de mik a kénmentes benzinek?
Ha beállok a shell,omv vagy mol vagy más nevesebb kútra sima 95-osért akkor az nem felel meg ennek a motornak?
Néz körül...szerinted hány ember aggódik a kéntartalom miatt? Gondolod, hogy a kutaknál nem tudják mi kell a járművekbe? Sőt, gondolod, hogy a gyártó olyan autót bocsájt ki, ami közforgalomban tankolhatatlan?
Tehát:minden kénmentes...ha mégsem, akkor is kénmentes, oszt jónapot.
Jólvan csak eddig azt tudtam hogy minőségi benzin kell neki,tehát gagyi kutaknál ne tankoljunk vele mert érzékenyebb rá.
Aztán tegnap olvastam hogy kénmentes kell neki,megnéztem az egyik márkás kút benzinjét és kén érteke 10 volt.
Hogy az sok vagy nem azt már nem tudom.
Azt sem nagyon tudom hogy pontosan milyen kárt is okoz,a benzin kéntartalma,melyik alkatrész az ami hamarabb cserés lesz tőle.
Gyanítom a porlasztás résznél okozhat gondot.
Ez inkább országtól függ, Magyarországon is a legjobb kutakon is van valamennyi kén a benzinben, de ez minimális, ettől nem fog tönkremenni.
De például Ukrajnában jellemző a nagyon nagy kéntartalom, a legjobb kútnál minőségi benzineket árulnak, de hiába, ha tiszta kén, az érzékeny motorokat szétba**a.
Nyugodtan tankolj 95-öst itt nálunk OMV-nél, Shellnél, esetleg MOLnál és nem lesz gond.
Ha megnézed a hahun akkor mindegyikhez oktánszámnak 95 van írva.
Régebbi 116le fsi-nél,újabb 122le,140le fsi esetében is 95-ös oktánszám van megadva.
Megnyugtató hogy akkor jó lesz a normális kúton lévő benzin,nem kell hozzá spéci elnevezésű drága benzin.
Köszönöm a válaszokat.
Még jó, hogy minden kút benzinjét Százhalombattán finomítják.
De attól, hogy lötybölődik pár órát egy ÖMV feliratos tankerben, biztos jobb lesz, mintha egy MOL vagy Agip kúton veszed meg.
Ne álmodjon senki, nem hordják ide Ausztriából a benzint az ÖMV-sek sem.
6-os
Tudd meg, hogy sokkal jobb lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!