Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 4 ütemű, befecskendezős...

4 ütemű, befecskendezős motorú autóba lehet tankolni keverékbenzint? (Nem akarom kipróbálni, csak kíváncsiság. )

Figyelt kérdés
Nem öli meg az injektort?
2015. nov. 26. 20:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehet, mert a működésben nem fogja zavarni a motort, viszont a sűrű olaj percek alatt eltömítené a benzinszűrőt, majd az injektort is szerintem. Tehát nem éri meg. Azonban dízeleknél például szokták azt csinálni, hogy egy tank gázolajhoz 1-2 deci 2T olaj, ez állítólag még jótékony hatással is van az egész rendszerre, mert nálunk elég "száraz" a gázolaj, és az olajtól jobb a kenése.
2015. nov. 26. 21:24
 2/4 anonim ***** válasza:
laci. lehet és semmit nem tömít el mert a hígított 2t olajnak kisebbek a molekulái mint a szűrőé. a gázolajnál van hiba a 2t.-nél,mert benzinben oldódik jól,erre van tervezve.gázolajjal nem oldódik tökéletesen,ott okozhat hibát hibát,de főleg a magasnyomású RAIL rendszer befecskendező szelepeinél.ezeket úgy tervezték,hogy a gázolaj kenje ,itt csak a magas kén tartalom okoz idő előtti kopást,ezt nem orvosolja a 2t olaj.
2015. nov. 26. 22:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Bele lehet tankolni, elfér a tartályban, a szivattyú tudja nyomni és a szűrő is átengedi. A befecskendezőfejek is porlasztják, el is jut a motorig és el is ég odabenn.

Legalábbis egy része. A kétüteműekhez való motorolaj ugyanis a kétüteműekben tud elégni, de ott is csak üzemi hőfokon, megfelelő terhelés mellett. A kétüteműekkel foglalkozók tudják, miről van szó: nagypapa Simsonjában, ami soha nem ment 40-nél többel, botrányos mennyiségű korom és kátrányos mocsok rakódik le a kipufogóoldalon, még talán a kipufogó végén is csepeg az olaj - ellenben ha az unoka megörökli, kitakarítja a kipufogót és elkezd nyélgázzal veretni a faluba', a rengeteg lerakódás nem képződik újra.

A négyüteműekben nincsenek meg a feltételek ahhoz, hogy rendesen elégjen a motorolaj. Ezért csúnya, kék füstje lesz a motornak, a dugattyútetőn, a szeleptányérokon (főleg a kipufogószelepen) és az egész kipufogóoldalon (a hengerfej csatornáitól a kipufogócsőig) kormos, olajos lerakódás jelenik meg. Ez egy idő után öngyulladást, kopogásos égést okozhat.

2015. nov. 27. 07:54
 4/4 anonim ***** válasza:
laci. én az első válaszolónak is válaszoltam.az 1-2dl 2tolaj 1 tank benzinben nem okoz galibát,nem lesz taknyos a kipufogó a motor el tudja égetni,de az 1:40-es keverék az komoly gond ,ahogy a 3-as írta,csak annyit még,hogy a katalizátort,a gyertákat is károsítja,a gyűrűk megszorulnak a koromtól,elvesztik funkciójukat.a mai korszerű,minőségi 2t olajak fogalmát sem szabad összekeverni a 30 évvel ez előtti ratyi ásványi arol 2t olajjal.én az ETZ-ét hajtottam trabant dugóval,mégis taknyosodott a kipufogó vége.teszteltem 4t motortisztító adalékokat,de csak 1 volt, ami az olaj zabálóból is tiszta égésteret csinált 1 tank benzinnel,a többi csak hum-buk,pénz kidobás.
2015. nov. 28. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!