Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tudtok az Audi motorokrol?

Mit tudtok az Audi motorokrol?

Figyelt kérdés
Egy Audi 2.0 TDI 177 loeros Q5-om van (2013-as) es szeretnem a motor erejet feljebb huzni egy kicsit 200+ ra. Szerintetek ez karos hatasokkal jar? Vagy birja az Audi motorja? Ha szerintetek birja akkor meddig huzhato ez a motor? Max hany loeroig h meg minden oke legyen vele? Es h erdemes szerintetek legjobban erositeni a motrot? (pl. chip, turbo...?)

2015. dec. 25. 16:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Egy szolid chippel bír 200lovat, de ezt a böszme Q5-ös 3.0 V6-al kellett volna venni akár a leggyengébbel is.

Erősíteni csak nagyon sok pénz által lehetne, itt nincs annyira sok ráhagyás a motoron mint a PD-s időszakban. A turbót meg a start-stop előbb utóbb úgy is ledobja. Viszont nem írtad hogy mennyi km van a gépben és be lett-e tartva rajta az a jó 30e km-es olajcsere?

2015. dec. 25. 16:49
 2/13 anonim ***** válasza:
Vegylóél egy olyan autót, amit nem kell tuningolni ahhoz, h menjen. Feleslegesek ezek a hülyegyerekes chippelgetések legtöbb esetben. Ezeknek az autóknak alle zusammen az egész hajtásrendszere a váltótól a futóműig a 177LE- re vannak méretezve. Ergó, ha böszmésíted, csak túlterheled feleslegesen a szerkezetet. Nekem volt 2,0TFSI 211 LE- vel elég faszán vitte azt a kasztbit, most A/ 3,0 TDI- m van, eszem ágában nem lenne tuningolni, jó ez úgy, ahogy van. Miért nem veszel erősebbet, ha arra vágysz?
2015. dec. 25. 17:33
 3/13 anonim ***** válasza:

Miért minden idiótát a csúcsteljesítmény érdekel?

Nem fontosabb, hogy milen a nyomaték és teljesítmény görbe?

Minek neked akkora csúcsteljesítmény? Egésznap autópályán mész?

2015. dec. 25. 17:43
 4/13 A kérdező kommentje:
Igen minden egyes olajcsere rendszeresen megvolt sot meg hamarabb mint ahogy kellett volna es 70.000 km van benne
2015. dec. 25. 17:54
 5/13 A kérdező kommentje:
Igazabol a nyomatekot szeretnek minnel nagyobbat ... Csak azert nem azt mondtam mert nem akartam a kerdest komplikalni... :)
2015. dec. 25. 17:56
 6/13 anonim ***** válasza:

Nekem ez gyanús. Elmagyarázod, mi a különbség a nagyobb LE és a nagyobb forgatónyomaték között? Hogy mik lennének az igényeid?

Továbbra is tartom magam ahhoz, h fölösleges, ha ilyen vágyaid vannak, miért nem veszel nagyobb nyomatékú, lóerejű autót?

Az első kérdéseimre is várom a választ!

2015. dec. 26. 09:31
 7/13 A kérdező kommentje:
Hath en ugy tudom h a nagyobb LE az a veg sebesseget noveli, a nagyobb forgato nyomatek pedig a gyorsulast... En pedig azt szeretnem h nagyon jol gyorsuljon...! Elso sorban azert nem veszek sport autot mivel nem annyira kenyelmesek nekem pedig "luxus" auto kellene olyan ertelemben h nagyon kenyelmes legyen ne razzon ha veletlenul le kell menjek vele az aszfaltrol. Es ebbe az autoba vagyis Q5 bol azert nem szeretnek venni nagyobb motorral pl. 3.0TDI V6 mivel ha az auto motorjanak a merete ha meghaladja a 2000 ccm akkor mar sokszorozodik az ado ra de durvan sokszorozodik...! Es mar nem eri meg ...! Tehat azert szeretnem ezt az autot ezzel a motorral ! Csak egyszeruen a gyorsulasat szeretnem novelni !
2015. dec. 26. 13:00
 8/13 anonim ***** válasza:

1, a végsebesség a végáttételtől függ nem pedig a Lóerő mennyiségétől

2, Ha tuningolod és szereted nyélen hajtani ezt a kis 2.0TDI-t akkor nem lesz túl hosszú életű és nem is fog keveset enni. Egy 3 literes kényelmesebben viszi és kevesebbet eszik mint egy 2 literes. Most a nyomatékot megnövelheted, sokkal szembetűnőbb nem lesz a változás mivel nehéz a vas és nagy, így egy kisebb motornak több idő kell míg megmozdítja a kasznit főleg ha még összkerekes is netán.

2015. dec. 26. 15:34
 9/13 anonim ***** válasza:
u.i.: egy euro 5/6-os motortól részecskeszűrővel.
2015. dec. 26. 15:36
 10/13 A kérdező kommentje:
Mar bocsi de neha mintha a falnak beszelnek, persze nagyon orulok h valaszoltok nem errol van szo! Csak amikor elmondom h 2 literes motor felett mar sokszorozodik az ado nalunk... Tehat pl. a 2 literesre 12.000 ft az ado es a 3 literesre pedig 150.000 FT ! Tehat nem eri meg ezt venni...! Mert mar parszor leirtam h nem szeretnek 3 literest venni erre ugyan csak a 3 literes motort olvasom :P Am nem szeretnek senkit megserteni ezzel tehat BOCSI csak mondtam :) Azert nagyon koszi a valaszokat !
2015. dec. 26. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!