Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2 hete vettem egy ford mondeo...

MrKobe kérdése:

2 hete vettem egy ford mondeo 2. 0 tdci 2002 autót. Ezidáig gyönyörűen működött. Ma elkezdet kegyetlenűl kopogni a motor amikor elindítottam. Olajcsere is volt szintetikus 5w30 van most benne. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
2015. dec. 23. 13:20
1 2
 11/16 szántóvető ***** válasza:
100%
ja én is arra gondolok hogy feltöltötték finissel.a füstölő motor semmi jót nem jelent,úgy néz ki kérdező hogy ebbe csúnyán beleszaladtál.
2015. dec. 23. 20:38
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én is erre gondoltam, azért kérdeztem az olajcserét. Sajnos többször belefutottunk már ilyen eladásra feltuningolt motorokba. Érdekes módon, volt amelyik olajcsere után pár km-rel már csörgött-zörgött, de volt olyan is, amelyik pár száz km-t elment, mire kikopott belőle a sok adalék. Ne legyen igazunk, de gyanús, hogy benyeltél egy motorgenerálra/cserére érett autót.
2015. dec. 23. 20:56
 13/16 A kérdező kommentje:
Az érdwkes az, hogy néha megszűnik ez a kopogás 4-5 másodpercre és csendesen működik a motor, mintha elindulna a negyededik henger is és akkor gyorsúl is rendesen.
2015. dec. 24. 07:05
 14/16 anonim ***** válasza:
Hát így csak találgatunk. El kell vinni egy szerelőhöz és ő majd kiokoskodja. Valószínűleg meg kell bontani a motort a pontos diagnózis felállításához, de sok jóra ne számíts. A megnövekedett kartergáz minden esetben gyűrűtörésre, vagy kopott motorra utal.
2015. dec. 24. 08:04
 15/16 A kérdező kommentje:
Létezik hogy aksi csere után elment a számítógép vezérlése?, mert egy szerelő ezt vetette fel első ellenőrző pontnak.
2015. dec. 24. 14:00
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha így is lenne, ez nem magyarázza a megnövekedett kartergázt.
2015. dec. 24. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!