Használjak vastagabb olajat?
Figyelt kérdés
Az autóm (benzines Honda 1.6 VTEC 225e km) 8000km alatt elfogyasztott szűk 1 liter olajat, tehát kb 1,2dl/1000km az olajfogyasztása. Eddig 5w-40 szintetikus olajat használtam, a karbantartási napló szerint a 10w-40 is tökéletes hozzá.2015. jún. 8. 18:37
1/13 anonim válasza:
Használhatsz, de 8000 km alatt 1 liter az nem olyan sok, esetleg utánatöltesz ha kell.
2/13 anonim válasza:
A 10W-40-est ugyanúgy megfogja enni, mert az csak hidegen sűrűbb. 10W-50 lenne a sűrűbb, de ez meg lehet, hogy a csapágyakat nyírná ki. Ez az olajfogyasztás még nem sok, nem kell vele foglalkozni.
3/13 szántóvető válasza:
jobban véd az 5w-s olaj hideg motornál tehát nem javaslom a 10w-s olajat.
4/13 anonim válasza:
Nem segít a 10w-40-es.Az 5w-40-es jobb minőség.Megpróbálhatod az 5w-50-est de nem biztos hogy segít,és még drágább is.
5/13 Tomcatters válasza:
Használd továbbra is az 5w40 est, sűrűbbet nem szabad ,mert a honda motorok nagyon kis tűréssel készülnek ... vannak olyan kicsi furatok benne ahol a sűrűbb olaj nem igazan tud megfelelő kenést biztosítani a motornak
6/13 anonim válasza:
Az 50-es végű olajjal sem lesz gond (5w-50) [link]
Ha a versenyautókba jó (nem a neve miatt írom, hanem mert tényleg használják), akkor bőven meg fog felelni egy utcai Honda pörgettyűsbe is.
7/13 Tomcatters válasza:
A gyárilag előírt olaj használata lényeges .... 50 vegződesu olajokat meg olyan autokba kell használni ami folyamatossan nagy igenybevetelnek vannak kiteve pl rallye autok amit szinte allandoan tiltasig porgetnek
8/13 anonim válasza:
Soha, semmilyen motornak nem ártott még, ha jobb olajat tettek bele, mint amit a gyártó előírt. Ezt a vtec motort meg biztos pörgeti 7000-el, mert ezeket ezért vették és veszik és mert csak akkor mennek jól. A tűrés a gyártási pontosságot jelenti (hogy laikusok is értsék), az olajjáratokon pedig meg lehet nyugodni, át fog férni az 50-es olaj is. Felesleges aggódni.
9/13 Tomcatters válasza:
Laikus... nekem is hondam van ... mellesleg Honda i-vtec ből diplomáztam pont :) Es nagyon is tudom ismerem a vtec , i-vtec , i-vtec-i , i-vtec-e vti motorokat pontosabban h22a k20a6 k24a3 motrokbol csinaltam solide edgevel robbantott ábrákat...stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!