Szeretnék e36-os bmw-m be sperr difit rakni, a motor 1.6i. Milyet kell vennem bele? És mire figyeljek megvételkor?
Gondolom driftelgetni akarsz.
Sperr csak betonra kell ilyen gyenge kocsinál
esőbe, hóba anélkül is elmegy és akkor megspórolsz kb 70.000 Ft-ot
Ha meg raksz bele, nagy változás nem lesz, hiszen nagyon gyenge a kocsi
Minek bele sperr? Dobj be 20-30kg valamit a csomiba es nem fog elkaparni télen sperr nelkul se.
Felesleges 316i be sperr, nyomateka sincs, akinek ez telen elkapar az 10eves nyarigumival kozledik es balfax.
Ahol meg eladsz sperr nelkul ott sperrel is elfogsz.
20i tol felfele erdemes a sperr ott mar 200Nm van
Csatlakoznom kell a többiekhez, 316 tényleg kicsit gyengécske drifteléshez.
De azért szerintem nem annyira tragikus a helyzet, mint azt az előttem hozzászólok felvázolták.
Száraz aszfalton biztos nehezen fog elforogni, pláne ha 205, vagy annál szélesebb a gumid. De a 185 már megér egy misét, pláne egy kemény nem túl márkás guminál, + ha kopott a minta, + öregebb a gumi. A gumin sok múlik, na! :-)
Viszont már enyhén nyálkás időben is sok örömöt fog okozni. Sperr nélkül azért szerintem jobban kell rugdosni az autót ilyenkor is, sperr-rel biztos ezerszer könnyebben el fog forogni, csak ne tapadjon be.
Áttételekre figyelj:
Volt még egy nagyon jó leírás E36 sperr-ekről, meglehetősen részletes, de most nem találom, lehet megszűnt az oldal, ha kéred, előkotrom az archívumomból.
Ha jól olvasom a gyári áttétel 3,38. Emlékeim szerint 323 alatt mind kisházas.
Ha nagyobb áttételt választasz, kicsit pörgősebb, dinamikusabb lesz az autó, driftnél ez pozitív, viszont hétköznapi használatban valószínűsíthetően többet fog enni az autó.
Ha nincs zsetonod egy sor6-os motorral szerelt E36-ra, szerintem nyugodtan vágj bele, biztos jó móka lesz.
Ja, és türelmesnek kell lenni.
Hosszú hónapokig is eltarthat egy számodra megfelelő megtalálása, nem szabad kapkodni.
Ha még nem ismered, powerfanatics.hu -t érdemes nézegetni.
Sok az műszaki infó, sokan hirdetnek és lehet kérdezni.
Érdemes, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!