Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Uniroyal Rainexpert 3 mintázat...

Uniroyal Rainexpert 3 mintázat probléma?

Figyelt kérdés

Olcsón hozzájutottam véletlenül egy gumikereskedőnél ehhez a gumihoz. Sajnos nem igazán van még sok magyarnak ezzel a gumival tapasztalata, mivel idén érkezett a piacra. A következőt vettem észre: https://www.youtube.com/watch?v=jfGLS1mGukc (a video egyénként a rainsport 3-at mutatja be, de a rainexpert-nél ugyanez a probléma)

A videoban 1:21-nél jól látható,hogy a gumi külső recéje, mindkét oldalon egyformán állnak. De véleményem szerint csak a vezetőoldalon áll jól, hisz a forgásirány kifelé szorítja a vizet (és ennek megfelelően is áll a recézettsége), míg az anyós ülésnél lévő kerekek ellenkezően állnak (befelé szorítja). Ezt a videó demonstrálja is a következőkben, hogy milyen szépen kiszorítja a vizet a gumik (a vezető oldalit mutatja). DE MI A HELYZET A MÁSIK OLDALON? OTT ELLENKEZŐLEG ÁLL, ÍGY MAGA ALÁ SZORÍTJA A VIZET. Pont így fog az autó jobb oldala aqvaplaningolni, hisz így felül a vízfelszínre, nem???

Valamit én nem veszek figyelembe?

#nyári gumi #autógumi #uniroyal rainexpert 3
2015. dec. 13. 13:10
1 2
 11/16 anonim válasza:

Kaptam egy "zseniális" választ, gumikereskedő cégtől. Csak arra nem adott választ, ami a lényeg, hogy a két oldalon a gumi másként viselkedik. Arról nem is szólva, hogy amit leír, az nettó marhaság.

Idézem:

"Az Ön által vízelvezető ároknak vélt mintaelemek elsődleges feladata nem a víz kivezetése a futófelület alól, hanem a vízfelület megtörése. Az elvezetésről a hosszanti mintaárkok gondoskodnak."

Eddig még csak itt olvastam a kérdező autentikus véleményét, senki nem reagált az asszimmetrikus vízelvezetésről.

2016. márc. 4. 12:05
 12/16 A kérdező kommentje:
Az OK, hogy el tudja vezetni a befelé szorított vizet, mivel elég széles a két vízelvezető csík, de pl felhőszakadásnál, hogy az ördögbe tudná elvezetni, hiszen akkor tetemes mennyiségű vizet kellene kiszorítania, és a kulcsszót most mondtam ki: kifelé kellene szorítania és nem az autó alá... Talán esővel áztatott úton szépen elvezetné a vizet, ezt el tudom képzelni, de egy brutális zivatarnál mégis hogyan tudná két csík elvezetni... Engem továbbra sem győztek meg, pedig csak egy egyszerű gépészmérnök vagyok.
2016. márc. 6. 10:37
 13/16 anonim válasza:
Jogos a felvetés, ugyan ez van a rotoros felniknél amikből csak egyfajta készül és az egyik oldalon a rotor tompább fele "hasitja" a levegőt míg a másik oldalon remekül áramvonalasan mozog.
2016. szept. 3. 23:11
 14/16 anonim válasza:

Sziasztok,

Én most fogok gumit venni és én is ezt a gumit szemeltem ki.

Ez a gumimintázat jelenség nekem is elsőre szemet szúrt.

Elkezdtem utána járni és bizony találtam olyan videót, ahol az anyós oldali gumi már a józan észnek megfelelően van a mintázat, ami nekem azt jelenti érdemes "jobbos balos" választást csinálni, még akkor is ha lényegében nincs így megnevezve.

itt a video amin több jelenetnél is jól látszik, hogy a jobb első kereken hogyan van fenn a gumi.

[link]

2018. márc. 10. 11:49
 15/16 anonim válasza:
2018. ápr. 23. 21:08
 16/16 A kérdező kommentje:
Szerintem továbbra sem fogsz kapni külön jobbos, külön balos gumit ebből..
2018. ápr. 26. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!