Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi értelme van a félcsőrős...

Mi értelme van a félcsőrős kamionoknak Európában?

Figyelt kérdés

Vannak ezek a "kis" csőrös kamionok itt Európában, mert ugye a nagy csőrösök tiltottak, de mi értelme van ezeknek a "kicsiknek"? Néha még a rendes standard európai traktor sem fér el, hát még ez... Azt hiszem a Scnaia gyárt ilyeneket, lehet hogy más is de én általában ezeket szoktam látni

[link]

Ezekre gondoltam

#Európa #csőr #kamion #félcsőrös
2015. dec. 12. 15:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mert jól néz ki. Belföldön én is sokat látok ilyet. Ha hasonlót látok mindig utána fordulok. Jóféle.
2015. dec. 12. 15:16
 2/11 anonim ***** válasza:
70%

"mert ugye a nagy csőrösök tiltottak" Ezt támaszd alá légszíves valami jogszabállyal, mert ilyen nincs.

Amit linkeltél, az egy csőrös Scania, a svédeknél rugalmasabban kezelik a hosszúságot. A Volvo, Iveco is gyárt csőröst, sőt a DAF-nak is van ilyen verziója.

Európában a hossz miatt nem futnak ilyenek, csőrös korlátozás nincs!

Egy tartály előtt békésen elfér egy hosszabb traktor is, mert belefér a hosszméretbe.

2015. dec. 12. 15:45
 3/11 A kérdező kommentje:
ha nem lenne tiltva, akkor mondjuk látnál is. Láttál te valaha is amerikai csőrös kamiont európában? Munkavégzés céljából és nem azért mert éppen megy egy bemutatóra...
2015. dec. 12. 16:21
 4/11 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező! 17 éve vagyok kamionsofőr, és láttam is! De ez nem válasz, csak visszakérdeztél.

Emelett 561 oktató is vagyok, amit te írsz, az nettó hülyeség!

Nyerges szerelvény: 16,5 méter, ebből mindegy, hogy mennyi a traktor!

2015. dec. 12. 16:23
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Nem csőrös, de hosszú.

[link]

Csőrös, és hosszú is.

Most ne kelljen több képet keresnem.

2015. dec. 12. 16:30
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tiltott a csőrös kamion, de mivel Európában hosszúsági korlátozás van (USA-ban nincs), ezért úgy tervezik a kamionokat, hogy lehetőleg a hasznos hossz legyen minél nagyobb.
2015. dec. 12. 16:34
 7/11 anonim ***** válasza:

[link]

Hosszú is, "nagyoncsőrös" ahogy te értelmezed, és Európában készült fotó.

2015. dec. 12. 16:40
 8/11 SándorÚr ***** válasza:
6-os jól írja, Európában az egész kamion hossza van szabályozva az Usa-ban csak a pótkocsijé, ha Europban van 5méteres csőrös kamionod akkor kevesebb raktered maradna. Mondjuk a Hunland főnöke nem sokat szomorkodott ezen mert vett egy csőrős kamion és építettet hozzá egy rövid hűtős félpótkocsit :-) Amúgy túlméretes járműnél ilyen gépszállítónál láttam múltkor csőrős kamion a Bécsi úton (Bp)
2015. dec. 12. 18:53
 9/11 A kérdező kommentje:
szóval akkor értelme annyi, hogy "szép"? :D Szerintem atom ronda, akkor már vagy legyen egy szép normális európai kamion, vagy egy igazi amerikai Pete vagy Ken csőrös. De ez... aki szerint ez szép... :D
2015. dec. 12. 20:05
 10/11 anonim ***** válasza:
Kinek mi a szép! A Scania mostani csőrösei szerintem azok, akárcsak az Iveco Stratorok. De abból csak párat láttam a hollandoknál. A Volvo NH sorozat is ritka nálunk, azt Dél-Amerikában gyártják, ettől még nekem tetszik.
2015. dec. 12. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!