Vannak ezek a "kis" csőrös kamionok itt Európában, mert ugye a nagy csőrösök tiltottak, de mi értelme van ezeknek a "kicsiknek"? Néha még a rendes standard európai traktor sem fér el, hát még ez... Azt hiszem a Scnaia gyárt ilyeneket, lehet hogy más is de én általában ezeket szoktam látni
Mert jól néz ki. Belföldön én is sokat látok ilyet. Ha hasonlót látok mindig utána fordulok. Jóféle.
2015. dec. 12. 15:16
2/11 anonim válasza:
"mert ugye a nagy csőrösök tiltottak" Ezt támaszd alá légszíves valami jogszabállyal, mert ilyen nincs.
Amit linkeltél, az egy csőrös Scania, a svédeknél rugalmasabban kezelik a hosszúságot. A Volvo, Iveco is gyárt csőröst, sőt a DAF-nak is van ilyen verziója.
Európában a hossz miatt nem futnak ilyenek, csőrös korlátozás nincs!
Egy tartály előtt békésen elfér egy hosszabb traktor is, mert belefér a hosszméretbe.
2015. dec. 12. 15:45
3/11 A kérdező kommentje:
ha nem lenne tiltva, akkor mondjuk látnál is. Láttál te valaha is amerikai csőrös kamiont európában? Munkavégzés céljából és nem azért mert éppen megy egy bemutatóra...
2015. dec. 12. 16:21
4/11 anonim válasza:
Kérdező! 17 éve vagyok kamionsofőr, és láttam is! De ez nem válasz, csak visszakérdeztél.
Emelett 561 oktató is vagyok, amit te írsz, az nettó hülyeség!
Nyerges szerelvény: 16,5 méter, ebből mindegy, hogy mennyi a traktor!
Nem tiltott a csőrös kamion, de mivel Európában hosszúsági korlátozás van (USA-ban nincs), ezért úgy tervezik a kamionokat, hogy lehetőleg a hasznos hossz legyen minél nagyobb.
Hosszú is, "nagyoncsőrös" ahogy te értelmezed, és Európában készült fotó.
2015. dec. 12. 16:40
8/11 SándorÚr válasza:
6-os jól írja, Európában az egész kamion hossza van szabályozva az Usa-ban csak a pótkocsijé, ha Europban van 5méteres csőrös kamionod akkor kevesebb raktered maradna. Mondjuk a Hunland főnöke nem sokat szomorkodott ezen mert vett egy csőrős kamion és építettet hozzá egy rövid hűtős félpótkocsit :-) Amúgy túlméretes járműnél ilyen gépszállítónál láttam múltkor csőrős kamion a Bécsi úton (Bp)
2015. dec. 12. 18:53
9/11 A kérdező kommentje:
szóval akkor értelme annyi, hogy "szép"? :D Szerintem atom ronda, akkor már vagy legyen egy szép normális európai kamion, vagy egy igazi amerikai Pete vagy Ken csőrös. De ez... aki szerint ez szép... :D
2015. dec. 12. 20:05
10/11 anonim válasza:
Kinek mi a szép! A Scania mostani csőrösei szerintem azok, akárcsak az Iveco Stratorok. De abból csak párat láttam a hollandoknál. A Volvo NH sorozat is ritka nálunk, azt Dél-Amerikában gyártják, ettől még nekem tetszik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!