Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akik a német autópályán...

Akik a német autópályán mennek 200-al vagy egy kicsit fölötte, elmondanák, hogy ők refivel mennek, vagy lekapcsolják ha "utolérnek" valakit?

Figyelt kérdés

tehát én még "kezdő" vagyok, de észre vettem, hogy 180 fölött a tompított nem ér semmit, ha utolérek valakit lekapcsolnám, de nem érzem magam biztonságban mert szinte "vakon" megyek, már bocsánat.

És rájöttem, hogy felesleges lekapcsolni, mert 200 fölött olyan hamar elmegyek a lassabb kocsik mellett h az őket nem is zavarja.

amúgy ti lekapcsoljátok iylenkor a refit?

2015. dec. 9. 00:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Te milyen bemattult,leégett foncsoros,az eget pásztázó szarul beállított lámpával közlekedhetsz,ha már 50-nél sem látsz semmit?!?"

Látok tökéletesen ameddig elvilágít, de utána mit látsz? Egy nagy lófa**t.

2015. dec. 9. 16:33
 12/18 anonim ***** válasza:

"látok tökéletesen ameddig elvilágít"

"hiszen mit látsz? Vagy 20 métert előre, "

Tehát te a tompítottal 20métert látsz!Javaslom,hogy vagy menj el szemészetre,vagy egy szerelőhöz,esetleg mindkettő!

2015. dec. 9. 16:46
 13/18 anonim ***** válasza:
Ha nincs köd csak simán sötét van, akkor azért lehet alapozni az előtted haladó autó lámpájára. Olyan részen ahol a pálya nagyon "kanyargós" nyilván nem engedélyezik a sebességkorlát elhagyását. Tehát ha mész 200felett és nincs senki előtted akkor reflektor fel és mész ameddig nem érsz utol valalkit vagy téged nem érnek utol. Ha pedig már látod viszonylag élesen az előtted haladó lámpáját akkor refi le és szépen követed.
2015. dec. 9. 17:40
 14/18 anonim válasza:

Az eddigi válaszok alapján ti nem tudtok vezetni vagy veszélyesek vagytok a többiek számára. Hogy lehet autópályán reflektort használni? Ekkora hülyeséget rég halottam. Szembejövőre is gondolni kell és autópályán gyakori. Városon kívül főutakon mehet a reflektor, de általában erdős szakaszokon használatos. Ha nem jön vki szembe. (Az AUDI-nak van a mátrix led technológiája ami érzékeli a szembejövőt és fokozatosan lekapcsolja a világítást)

A tempóra rátérve. 200-nál sima világítás is tökéletes. Hülyeség a reflektor. És ha valaki mögött jössz, ki tudod vakítani, ami balesetveszélyes. Gyakran szoktam 150-160 km/h órás tempóval haladni (Németo.-ban még 200-al is) és még soha nem használtam reflektort autópályán.

2015. dec. 17. 18:32
 15/18 A kérdező kommentje:

Mátrix-led fényszóród van?

nekem csak sima bi-xenon de nem világít olyan erősen, hogy nagy tempónál is elég legyen.

2015. dec. 17. 18:59
 16/18 anonim ***** válasza:

ezek szerint az Mhatoson meg soha nem mentel, ott maximum par bogarat vakitasz el, mert mas nemnagyon van,

komolyra veve a szot nem gondolnam, hogy barkire nezve is veszelyesen kozlekedem, es a tobbi valaszolo sem foleg nem a kamionosokra, mert ok az elsok akiket zavar a refi, ezert villantanak is kemenyen, hogy lekene venni,

ha a korulmenyek ugy alakulnak egesz nyugodtan lehet palyan is hasznaln

2015. dec. 17. 19:04
 17/18 A kérdező kommentje:
Ha védőfal van, akkor csak a teherautósokat vakítanád el, de 200-al ez kb 2 másodpercig tart amíg elhaladsz.
2015. dec. 17. 19:06
 18/18 anonim ***** válasza:
De igazából mit is akarsz látni autópályán, hogy neked reflektor kell? Úgy sincs semmi előtted, az autókat látod messziről a hátsó lámpáról, az útfelfestés és a táblák pedig messziről látszanak már rövid fénnyel is.
2015. dec. 17. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!