Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fél éve van jogsim de az a...

Fél éve van jogsim de az a gondod hogy amikor a piros lámpától indulok el akkor mindig lefulladok miért van ez?

Figyelt kérdés
Mindig attól félek amikor ott állok és én vagyok az elso hogy lefulladok és altalaban be is kovetkezik de nem tudom miert van ez.
2015. dec. 8. 13:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Csak nagyon lassan szabad felengedni a kuplungot és azonnal kis gázt kell adni. Azaz a kuplung felengedésével egyidejűleg kell a gázt adni (a két láb ellentétesen dolgozik).
2015. dec. 8. 14:00
 2/14 anonim ***** válasza:

szerintem gyakorolnod kéne amikor van idöd,

forgalom mentes helyen! egy idö után rá fogsz érezni

hogy a kuplung fel engedésekor mikor is nyomd a gázpedált.

2015. dec. 8. 14:15
 3/14 anonim ***** válasza:
40%
Az 1. válaszoló ha így csinálja akkor elég gyakran van szüksége új kuplungra. Nem szabad csúsztatni sem a kuplungot. A 2 között kell megtalálni a helyes máveletet.
2015. dec. 8. 14:20
 4/14 anonim ***** válasza:
32%

ilyen nem fordulhat elő..

piros a lámpa, első vagy....várod a zöldet, unottan nézelődsz, lábad a féken..aztán sárga-zöld..padlógáz, vagy ami jólesik, és a járgány megy, mint a szél...sosem fullad le..

elég, ha D-ben van..

automata mindörökké!

2015. dec. 8. 14:32
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne gondolj arra, hogy mögötted áll a sor.

Ne akarj gyorsan elindulni.

Csak lassan és nyugodtan.

A kapkodásból lesz a lefulladás.

Ha lassan csinálod, akkor nem lesz gond.

Ha van udvarotok (vagy ha nincs, akkor egy nem forgalmas utcában) az elindulást meg tudod gyakorolni ezerszer is.

2015. dec. 8. 14:41
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Ne görcsölj! Az elindulást meg gyakorold, legyen a "lábadban" az autó!
2015. dec. 8. 14:48
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit több gázt adj, mint ahogy alapból gondolod. Lehet, hogy túl sok is lesz, padlóig azért ne nyomd, de így nem fulladsz le és néhány alkalom után érezni fogod mennyi az épp elég. Ezt inkább olyankor próbálgasd, amikor előtted nincs senki, szóval ha első vagy, kifejezetten jó. De még jobb, ha nem a forgalomban gyakorolsz.

De ha indulásnál amúgy nincs problémád, csak és kizárólag piros lámpánál, akkor az idegességet próbáld leküzdeni. Ha lefulladsz sincs tragédia, megesik az ilyesmi bárkivel. Csak szép nyugisan.

Esetleg tegyél a kocsira egy T matricát. Bár vissza tud ütni a dolog, sok inkompetens hülyegyerek a kisebbségi komplexusa miatt direkt szívózik az emberrel, ha ilyet lát. A normálisabbak úgy állnak a dologhoz, hogy segítsék a kezdőt, ha véletlen nem 30 év rutinnal született. :)

2015. dec. 8. 15:07
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Az a lényeg, hogy a gázon és a kuplungon úgy mozogjon a lábad, mint a MÉRLEG! Amúgy ha adsz egy padlót neki mikor még be van nyomva a kuplung és hirtelen felengeded, akkor nem fullad le! :D De ez káros az utcai járműnek. :D A mérleg a lényeg!!! ;)
2015. dec. 8. 15:07
 9/14 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok. Nyilván rutint kell szerezned, ahogy az előző úriemberek is mondták. Gyakorolj egy parkolóban vagy valami forgalommentes helyen. Sok sikert!
2015. dec. 8. 15:10
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, szerintem az lehet a gond, ideges vagyok olyankor amikor beszállok az autóba.
2015. dec. 8. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!