Mire jó a prémiumbenzin?
Eddig magánkézben lévő kúton tankoltam motoromba nóném (talán román-bolgár forrásokból származó) 95-öst, aztán nemrég felhívták a figyelmem, hogy ez nem feltétlen jó. Hirtelen áttértem a MOL Evoneo szuperbenzinére, ami mintegy 40 forinttal drágább, mint a sima 95-ös. Bár ez az összeg 8 literes tanknál nem egy katasztrófa, mégis, mintha még kicsit többet fogyasztana a robogó, mióta odajárok. A régi már biztos kiürült, csak a szuperbenzinből van benne.
A marketingrizsától eltekintve, valaki elmondaná, hogy mik a megkérdőjelezhetetlen előnyei egy ilyen magas oktánszámú prémiumbenzinnek az árért cserébe? Fiatal, 2006-os, karburátoros, 125-ös robogóról van szó.
ps.: nem merek vele saját tapasztalatot leírni, mivel nem tudom eldönteni, hogy placebo -e.
egy robogonal semmi.
Egy olyan motornal ami kihasznalja a magasabb oktanszamot, ott van jelentosege, mert nagyobb a teljesitmeny es alacsonyabb a fogyasztas.
Akinek 98-as benzin van előírva a kocsijához annak nem nagyon van más választása, ha nem akar elbúcsúzni pár lóerőtől. Akinek meg 95-ös, az semmi pluszt nem kap a jelentős felárral árult szuperlöttyöktől, mert az autó úgysem tudja kezelni a szükségesnél nagyobb oktánszámot.
Motoroknál ugyanez a helyzet.
néha shell 100 nitrot tolok, inkább a fíling miatt, hogy néhány napig azt érezzem, tisztul a motor a másfajta adalék miatt..
aztán vissza a 95 höz..de.. khm..csak ismert márkából(tól)
ha vizsgára viszek valamilyen korszerűbb autót, akkor előbb teletöltöm a tankot valamelyik 100-as benyával..ártani nem ártott még.
tudományos választ nem tudok adni, de a shell.hu-n megtalálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!