Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mire jó a prémiumbenzin?

Mire jó a prémiumbenzin?

Figyelt kérdés

Eddig magánkézben lévő kúton tankoltam motoromba nóném (talán román-bolgár forrásokból származó) 95-öst, aztán nemrég felhívták a figyelmem, hogy ez nem feltétlen jó. Hirtelen áttértem a MOL Evoneo szuperbenzinére, ami mintegy 40 forinttal drágább, mint a sima 95-ös. Bár ez az összeg 8 literes tanknál nem egy katasztrófa, mégis, mintha még kicsit többet fogyasztana a robogó, mióta odajárok. A régi már biztos kiürült, csak a szuperbenzinből van benne.

A marketingrizsától eltekintve, valaki elmondaná, hogy mik a megkérdőjelezhetetlen előnyei egy ilyen magas oktánszámú prémiumbenzinnek az árért cserébe? Fiatal, 2006-os, karburátoros, 125-ös robogóról van szó.

ps.: nem merek vele saját tapasztalatot leírni, mivel nem tudom eldönteni, hogy placebo -e.

2015. dec. 8. 07:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

egy robogonal semmi.

Egy olyan motornal ami kihasznalja a magasabb oktanszamot, ott van jelentosege, mert nagyobb a teljesitmeny es alacsonyabb a fogyasztas.

2015. dec. 8. 08:29
 2/5 anonim ***** válasza:
42%

Akinek 98-as benzin van előírva a kocsijához annak nem nagyon van más választása, ha nem akar elbúcsúzni pár lóerőtől. Akinek meg 95-ös, az semmi pluszt nem kap a jelentős felárral árult szuperlöttyöktől, mert az autó úgysem tudja kezelni a szükségesnél nagyobb oktánszámot.

Motoroknál ugyanez a helyzet.

2015. dec. 8. 08:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A magasabb oktánszámnak esetedben semmi értelme. A sima prémium 95ös, mint pl az omv maxmotion 95ös benzinben mások az adalékok, de egy robogóba teljesen felesleges. Na azért én a román benzint biztos nem tankolnám semmibe. Teljesen jó lesz, ha áttérsz bármelyik normális kút sima 95ös benzinjére.
2015. dec. 8. 13:06
 4/5 anonim ***** válasza:

néha shell 100 nitrot tolok, inkább a fíling miatt, hogy néhány napig azt érezzem, tisztul a motor a másfajta adalék miatt..

aztán vissza a 95 höz..de.. khm..csak ismert márkából(tól)

ha vizsgára viszek valamilyen korszerűbb autót, akkor előbb teletöltöm a tankot valamelyik 100-as benyával..ártani nem ártott még.

tudományos választ nem tudok adni, de a shell.hu-n megtalálod.

2015. dec. 8. 14:48
 5/5 anonim ***** válasza:
A robogód nem nagyon érzi a jobb benzint, de az autók például kevesebbet szoktak enni, és picit jobban is mennek a prémium benzinekkel, nem az oktánszám miatt, hanem az adalékok miatt.
2015. dec. 8. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!