Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fordítva tettem fel az aksi...

Fordítva tettem fel az aksi sarut véletlen! Mi bajt okozhatott?

Figyelt kérdés
Fordítva tettem fel az aksit véletlen egy kis ideig, szikrázott és füstölt a vezeték!jó minden kivéve ha ráadom a gyújtást az olajnyomás jelző, töltés jelző, üzemanyag jelző nem! Mi lehet a baj? Suzuki Maruti!!

2015. dec. 7. 11:49
 1/10 anonim ***** válasza:
Sajnos szervíz. Az elektronikát könnyen agyon tudod vágni ilyenkor. A javítás lehet nagyon drága is, de lehet, hogy javítható
2015. dec. 7. 11:53
 2/10 anonim ***** válasza:

Azt meg hogy sikerült?

Nem is egyforma a méretük, az egyik vastagabb a másik meg vékonyabb átmérővel rendelkező bilincs..

2015. dec. 7. 11:59
 3/10 anonim ***** válasza:
25%

Mi az hogy olajnyomás jelző?

Olaj szintjelző van!

Ha indul a motor akkor mondj el 8 üdvözlégy máriát térdre borulva, mert max a visszajelző lámpák vagy azok szenzorai, biztosítékai döglöttek ki.

A töltés jelzőnél figyeld az akksi töltöttségét mert könynen lehet hogy az akksi visszatöltés már nem működik, azaz a generátornak vagy avisszatöltő elektronikának annyi.

Ez esetben csak addig jár a motor amíg van az akksiban feszkó, aztán nincs honnan gyujtást produkálni a gyertyákba.

2015. dec. 7. 12:03
 4/10 anonim ***** válasza:
33%

Sztem a legjobb ha azonnal elindulsz vele amíg még jár a motor egy autóvillamossági szakihoz, aki átnézi a dolgokat.

és a biztonság kedvéért beraksza csomagtartóba egy teletöltött akksit ha esetleg a bent levő lemerülne.

2015. dec. 7. 12:05
 5/10 anonim ***** válasza:

Nymous, ne értsél már hozzá ennyire.

Olajnyomásjelző van, ezt tudja mindenki, aki ült már autóban. Ha nincs olajnyomás, világít a jelzőfény.

Szintjelző nagyon kevés kocsiban van.

A viszatöltő elektronikát részletezzed, ha megkérhetlek, mert feszültségszabályzóról már hallottam, építettem is, de szeretném megtanulni hogy kell csinálni visszatöltő elektronikát, 28 év szakmai tapasztalattal úgy látszik még képzetlen vagyok.

Az a feltételezés, hogy egy meghibásodott motorelektronikával még jár a motor, már egyenesen nevetséges...

Kérdező: ha indul (nem fog) szerelő, ha nem indul, vontatni és szerelő.

Valszeg a generátor diódahíd és a fesszabályzó ment tönkre, ezenkívül még a motorelektronika körül apróságok.

2015. dec. 7. 13:19
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A Marutiban nincs motorvezérlő, az még karburátoros! Nézd át a biztosítékokat, de mint előttem már írták, lehet, hogy a diódahíd elpukkant.
2015. dec. 7. 13:33
 7/10 anonim ***** válasza:
Bizony,nekem is mutatja külön az olajnyomást és az olajszintet is.Szóval a kérdező helyesen írhatta.
2015. dec. 7. 14:30
 8/10 A kérdező kommentje:
Mint mondtam a motor indul, megy a kocsi, minden működik ezek kivételével!!! A biztosítékok jók, a jelző lámpák izzói jók(kivettem, cseréltem)!
2015. dec. 8. 12:41
 9/10 anonim ***** válasza:
A töltésre mindenképp rámérnék. (nehogy az akku lemerüljön). Ha értesz hozzá annyira mérd végig a vonatkozó áramköröket. Meg lesz a hiba. Ha nem akkor megint csak az autó villamos szerelőt tudok ajánlani
2015. dec. 8. 13:26
 10/10 veterán vas ***** válasza:

#9!

"Vonatkozó áramkörök" ellenőrző mérését ajánlod egy olyan valakinek, aki fordítva teszi föl az akkusarukat?

Jaj! :)

2015. dec. 8. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!