Használt autó vásárlásnak mi a menete?
Kezdjük azzal, hogy kinéztem egy kocsit, tegyük fel, hogy tetszik is, kipróbáltam és meg akarom venni, mi a következő lépés? egészen addig amíg a nevemen van teljesen a kocsi mindennel elintézve.
Köszönöm a válaszokat!
Írtok adásvételit és az eladó átadja neked a törzskönyvet, forgalmit,(meg persze az autó kulcsait) te pedig az összeget amiben megállapodtatok.
Utána biztosítást kötsz és eredetvizsgára viszed. E 2 dolog nélkül nem írják át.
Ezután bemész az okmányirodába ahova viszed az adásvételit, forgalmit, törzskönyvet, biztosítás papírjait, eredetvizsga papírját.
Pénzt mindenhova vigyél mert az egész procedúra egy kis autónál is 50-60 ezer forint.
Forgalmi minden esetben az autóban van de a törzskönyv az nem, ezért előfordul hogy nem találja meg az eladó.
Nem vedd meg ha nem tudja odaadni mert törzskönyv nélkül nem fog a nevedre kerülni az autó.
köszönöm a választ főleg 5ösnek :)
nem tudtam hogy törzskönyv nélkül nem írják át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!