Az AC felszívja a koszt a tartályból ha kevés az üzemanyag?
Ezt én sem értem miért írogatják..
1. A koszt oda tudja szívni ha félig van, akkor is.
2. Ismerőseim évek óta járnak úgy régi kocsival, hogy sárga lámpa, majd tankol rá 2000-ért.
3. Hogy jutna be komoly kosz a tankba mikor 1 perc egy tankolás?
4. Évtizedek óta műanyag tankokat használnak, nem rohad, nem csapódik ki semmi a rendszerből
Ez egy bullshit.
Dízelekre káros ha kevés üzemanyaggal furikázol, mert a nagy nyomás miatt túlságosan felmelegedhet a gázolaj a tankban. És már forró gázolaj kering a rendszerben, pláne városban.
AC pumpát esetleg olyan szinten befolyásolja, hogy gyengébb a hűtése, mivel nem merül az üzemanyag alá. De, hogy ez mennyivel rövidíti az élettartamot azt nem tudom.
Én ha villant a sárga, megyek tankolni tele. Hossz távon ez a legolcsóbb. 2-5 ezer Forintonként kutat keresni + idő és költség semmi értelme.
"3. Hogy jutna be komoly kosz a tankba mikor 1 perc egy tankolás? "
Úgy, hogy a tankon szokott lenni szuszogó is, és nem mindegyiken van szűrő. Amikor fogy az üzemanyag, akkor ott kinti levegőt tud szívni és a vákuum nem roppantja össze a műanyag tankot.
Nem úgy kell elképzelni ezt a kosz dolgot, hogy van benne fél vödör sóder vagy ilyesmi. nagyon apró, finom porszerű szennyeződés lehet benne, ami leülepszik. Ez pl egy Audi tankja, a szivattyú mellett látható itt ott, hogy összeállt a kosz a tank alján:
#2, Dörmögő, SándorÚr
Na kb. így gondolom én is, ettől függetlenül már többször is olvastam, hogy ha kevés az üzemanyag, felkapja a koszt. Gondolom a tizenéves válaszolók a Simson tankjából indultak ki, ami ha nem teszem tartalékra, akkor 4-5 cm-rel magasabbról engedi a benzint, így a tank alján lévő rozsda nem jut be a rendszerbe. Bár tartalékon sem, hiszen van rajta szűrő is. Az autók pedig mindig a legalsó pontról szívnak, max. az úszó koszt tudnák beszívni, de mi az ami könnyebb az üzemanyagnál, a falevél?
John_McClane
Ok bejutott, de menet közben öblíti a benzin a tankot, hiszen folyamatosan mozog, és tele tanknál is szívja az esetleges szemetet, majd jól betolja a szűrőbe (jó esetben). A kedves válaszolók némelyike szerint ez csak üresedő tanknál fordulhat elő, mintha az AC lebegne az üzemanyag felszínén és úgy dolgozna...
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!