Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért indul minden sofőr nagy...

Miért indul minden sofőr nagy gázzal? Csak szerintem szebb, ha alig emelkedik meg a fordulat induláskor?

Figyelt kérdés
Sok ember felpörgeti a motort vagy 2000-re, és csak utána engedi rá a kuplungot. Szerintem ez így nagyon csúnya, és felesleges.

2015. dec. 2. 14:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
23%

2000-res fordulat az pont ideális még egy dieselnek is, ugyanis annak is kell gáz ha nem akarod a forgalmat fenntartani. Soknak ezért megy tönkre a kettőstömegű lendkerék, mert vagánykodnak, hogy a dízel gáz nélkül indul, persze a lendkeréknek akkora rezgést kell elnyelnie alapjáraton, hogy nem csoda hogy időnap előtt tönkremegy.

Ugyanez igaz a benzinesre is, bár itt nincs gond a rezgéssel, de attól nincs rosszabb egy motornak, mikor azért erőlködik mert túl alacsony a fordulat. És 2000-res fordulatnál még a kuplungot sem égeted le. Persze nem kell minden indulásnál 2000-ig pörgetni, de egy kereszteződésben azért ideális, ha nem alapjáraton tökölődsz.

2015. dec. 2. 17:12
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Most mindenki vagy csak sok. :)

Én általában azért az autósok nagy részét nem látom úgy indulni, hogy tapossa a pedált.

2015. dec. 2. 23:29
 13/14 anonim ***** válasza:
72%

A 2000-es fordulat az nem sok, én 1500-2000 között szoktam elindulni.

De ha te csúsztatod a kuplungot, az rosszabb.

2015. dec. 3. 21:08
 14/14 anonim ***** válasza:
45%
Kérdező ez elég hülye kérdés... Bizonyos autóknál eléggé kell a gázt adagolni, másiknál elég az 1200-as fordulat, harmadiknak elég az 1300-1400-as, van amelyiknek oda kell lökni 2000-ig... Nekem 1.2-es Stilo autóm van, 1700-2000 köré fel kell pörgetni, hogy ne fulladjon erőtlenedjen és ratatázzon induláskor. Elindul alapjáratról is de mire ez megtörténik a lámpa átvált a hátamnál meg szídják anyámat mint az ítélet, plusz a kocsinak se mindegy meddig csúsztatod a kuplungot, mert így jóval ideig rejszolsz vele, mintha löksz egy kis gázt 2000-ig engeded fel és indulsz vele... Ergó a pörgetéssel nem fog kopni a kocsi, ellenben ha kis gázzal csúsztatod a kuplungot, gyakrabban kell kuplungozni, ami nem 10 fillér...
2020. aug. 3. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!