Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szükség lesz majd futóműállítá...

Szükség lesz majd futóműállításra?

Figyelt kérdés
Hello ,megvettem az elso automat ( suzuki swift,igen erre futotta 300-bol,es nem tesco parkolos golf,civicre) es majd mikor tennem ra majd a 4 nyarit utana kell majd futomuallitas ,vagy elhagyhato?
2015. nov. 29. 18:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Önmagában a gumicsere nem jár azzal hogy kéne állítani a futóművön. Mint számodra új autónál viszont nem árt ellenőriztetni a beállítást, szükség esetén állítani rajta mert jó beállítás mellett lesz hosszú élettartamú a gumiabroncs.
2015. nov. 29. 18:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Csak a kerekeket kell kicentríroztatni, ha most lettek felgumizva, ha nem, akkor az is elhagyható.
2015. nov. 29. 18:12
 3/7 anonim ***** válasza:

új gumi vásárlásánál kell futómű ellenörzés, mert nem 2ft a gumi és gondolom nem szeretnéd ha 1év alatt elkopna a külső v. belső széle.

Ennyit megér szerintem az a 4-6eFt amiért futóműt lemérik és ha kell állítják.

2015. nov. 29. 23:35
 4/7 anonim ***** válasza:

Centírozni mindig kell. Semmikor sem hagyható el. Bármikor előfordulhat, hogy valamitől akár minimálisat is deformálódik a felni, még akkor is, ha nem történt semmi olyan dolog(padkázás stb.). Ellenkező esetben előbb-utóbb szétrázza a futóművet.

2015. nov. 30. 18:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Dehogy kell. Az utóbbi 15 évben 5 autót gumiztam otthon, most épp négyet párhuzamosan, érdekes módon egyiknek sem rázódott szét a futóműve. Pedig az öt autó összesen 400 ezer km-t futott ezalatt.

2015. nov. 30. 19:55
 6/7 anonim ***** válasza:
Én meg az utóbbi 5 évben 20-at. Nem kötelező elhinni, nem nekem lesz belőle károm. Minden évben ugyanazokat az autókat csinálom, és nagyon ritka az az eset, hogy ne kérjen a gép súlyt sehova. Belemész egy nagyobb gödörbe, és már fog kérni. Sok ember van úgy, hogy otthon lecseréli, aztán de jó, mennyit spórolt, minek neki gumis, de az ilyenre nem gondolnak.
2015. nov. 30. 20:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Elhiszem, hogy ártani nem árt, azt is elhiszem, hogy kérhet 1 grammokat, de amint ráteszel egy dísztárcsát, máris borult a felállás, az sokkal többet jelent. A téli garnitúrám rázza a kormányt 120-nál dísztárcsával, nélküle nem. Mindössze amiatt, hogy máshova esnek a súlyok, mint a nyárin, ami már kitördelte magának a helyet a dísztárcsa szegélyén, emiatt néhol eláll 1 mm-re. Nyárival sose ráz.
2015. nov. 30. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!