Mi történne ha versenybenzint tennék az autómba?
a benzin szavatossága fontosabb, hiába 100-as ha már 3-4 éve ott áll a tartályban a koszos benzin, és a 95-ös meg forog.
nálam eddig 95 ösből 14-15 liter volt fix. városi, most tankoltam egy másik kúton 95-öst a városi fogyasztás 10-le ment le, és egyből ugrik a gázra, hihetetlen mi? de ez van, pont ma volt ez, le is fotóztam az átlagfogyit, mert ennyit országúton evett eddig.
akármilyen 100 as benzint tankoltam 13-nál nem evett kevesebbet városban sose, teljesítményen semmit se éreztem, hogy változna, kivéve most hogy egy másik kúton tankoltam 95-öst.
és gáyrilag kéne a 98-as bele. hát nem tudom, tudjátok a benzi nenergiatartalma se mindegy, mennyi etanol van benne stb.
elárulom ahol most tankoltam, egyedül oda hozzák osztrákból a benzint, a többi kútra a mol szállít, talán nem a véletlen műve.
de még mindig a hatása alatt vagyok, mert tegnapig nem hittem az ilyenekben, persze nyilvánvaló volt, hogy nem minden 95-ös egyforma, de hogy ilyen minőségi különbség legyen egyes kutak között...
szigorúbban kéne a tartályokat ellenőrizni.
szóval érdemes több kutat kipróbálni, de csak a 95-ös benzint!
a 102 meg iyleneket el kell felejteni csak pénzkidobás ,rally kocsiba való csak, ahol nagy a kompesszió, előgyújtás, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!