Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem érzem az autót és folyamat...

Nem érzem az autót és folyamatosan lefulladok, mit javasoltok?

Figyelt kérdés
Nos, 1 hete jött meg a jogosítványom "B" kategóriára, 5 napot élvezhettem szeretett Suzukimat mivel megöltem a kuplungját és nem lehet váltani. Viszont kaptam egy Mazdát ami 37 kw-os gyenge,lomha autó és a tükrei is picik. Mit tennétek a helyembe, hogy megszokjátok az "új" autót. Vagy hagynátok a francba és várnátok heteket a Swiftre?
2015. nov. 27. 19:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát ööö, azért nem túl bíztató hogy 5 nap alatt leégetted a Swift kuplungját. Próbáld megszokni, függetlenül hogy milyen autóban ülsz, hogy engeded finoman a kuplungot fogáspontig, és akkor adsz egy pici gázt, de nem sokat, mert attól ég le a kuplung. Nem baj ha eleinte lassan indulsz el, ha belejössz gyorsabban fog menni. Nálad pont fordítva van a dolog, általában a tanulók nem adnak elég gázt, na te szerintem túl sokat adsz, arra törekedj, hogy csak picit nyomd a gázpedált. Csak ne add fel az a lényeg, gyakorolj sokat. Aztán ha mégis érzed a kuplungszagot (nagyon erős szaga van), akkor inkább állj meg :D
2015. nov. 27. 21:23
 12/19 A kérdező kommentje:
Nem veszek automatát bármennyire is szeretnék, drága ha elromlik gatyámat leszedi. Tehát a nagy gáztól égett le a kuplung? De jó....
2015. nov. 27. 21:53
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok kötekedni meg semmi de 2 percig egyszerre nyomtad a kuplungot és a gázt? Ezt mégis, hogy az istenbe sikerült véghez vinned? Mert oké ha az elindulásnál kicsit nyomod neki na de, hogy 2 percig feküdni a kuplungon cső gázzal azért az már durva.

Keress egy tiszta területet vagy valami kis eldugott helyet ahol nem járkálnak autók és kezdd el gyakorolni az elindulás-megállás játékot. Ha kell csináld meg egymás után 15x. Gyakorolni kell mivel ez máshogy nem fog menni. Csak vigyázz nehogy a szegény Mazda kuplungja is leégjen.

2015. nov. 27. 22:45
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Minél nagyobb fordulaton indulsz, annál jobban pusztítja a kuplungot.

Gyerekkoromban nagyapám egy domboldalban tanított a kuplung fogáspontjára, megálltunk a felénél, és gázzal-kuplunggal kellett mozdulatlanul tartanom az autót, de 1000-es fordulat alatt, így sose volt kuplungszag. Hatékony volt a módszere, a saját autómban 182 ezer után még a gyári kuplung van, újszerű állapotban, semmi kopás nem látszik rajta.

2015. nov. 27. 22:52
 15/19 A kérdező kommentje:

Hát ha még lenne fordulatszámmérőm is...

Nem értek én ehhez sajnos. Automatát meg nem veszek mert ha az elromlik a gatyámat ráfizetem + még jó sok pénzt. :D

Lenne egy hely ahol tudnék gyakorolni csak mire odáig eljutok vagy 20-szor lefulladok. ÉS ha egyszer beletöröm a kulcsot akkor utána vége, nincs több lehetőségem egy életre leírtam magam a szüleim előtt vezetés terén.

2015. nov. 28. 14:22
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Már bocs, de ha ennyire nem megy akkor, hogy a fenébe mentél át a vizsgán és lett meg a jogsid? A vizsgán nem fulladtál 20x? Vagy a vezetési órák alatt? Ott mivel volt különb a dolog?
2015. nov. 28. 16:51
 17/19 A kérdező kommentje:
16. nem tudom, sikerült a vizsga, ennyi. Egyszer se fulladtam le...
2015. nov. 28. 20:57
 18/19 anonim ***** válasza:

Nem értem miért kell heteket várnod egy kuplungcserére....

Ha nincs pénzed rá most érthető. Ha valaki hetekig ül rajta az nem megbízható. Egyrészt a kuplungot elcseszted értem is miért meg hogyan gyakorolnod kell az indulást, nagyobb gáz, lassan engedd fel és ennyi nem ügy, én is ennyit bénáztam kezdőként de hamar belejöttem.

Én megszoknám az új vagy is inkább a másik autót míg nem lesz jó a Swift bár nem értem mit kell ennyit várni. Egy normál autó szerelés sőt még ha nagy meló is van vele 3-4 nap alatt kész kell legyen. Le kell bontani, új alkatrész rá, vagy bontott Swifthez van annyi mint a szemét, beszerelni és ennyi. Nekem annó G astrába kuplung javítás 2 napomba került. Előző nap délelőtt 10 re odavittem, másnap délbe hívtak hogy mehetek érte. Ennyi.

2015. nov. 29. 00:28
 19/19 A kérdező kommentje:
De jó neked, nekem 1-1.5 hónapot kell várni a szerelőmre csak, hogy bejussak egyáltalán, iszonyat jó szakember csak jellemtelen emberileg. Váltani nem szeretnék szerelőt mert régóta ismeri az autót/autóinkat.
2015. nov. 29. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!