Ezért megbüntethet a rendőr?
MegbüntetHET, az már más kérdés, hogy a gyakorlatban ritka amikor rendőr jelenlétében "üdvözöl" valaki így ismerőst.
Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a gyalogosnak megkülönböztetett elsőbbsége van, tilos még zavarni is, márpedig a gázadás zavarásnak minősül, s csak egy hajszál választja el a veszélyeztetéstől, mert magyarázd el a rendőrbácsinak, hogy csak szórakoztál, nem akartál elindulni...
Amikor vezetni tanultam, volt egy eset (a sok között), amikor jobbra kanyarodva picit távolabb álltam meg a zebrától, ahol egy idős néni lépkedett óvatosan.
Úgy gondoltam közelebb gurulok, ami kb egy másodpercig tartott, de a néni amikor meghallotta a motor hangját, egy pillanatra megtorpant (messze volt még), s amikor látta, hogy megálltam, s nézek rá, folytatta az átkelést.
Az oktatóm rögtön mondta, hogy okuljak, tanuljak az esetből, mert ez a vizsgán azonnal bukta, ilyet nem szabad csinálni - jó helyen (közelebb a zebrához) kell megállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!